אי קיום זמני השהות והוראות כלכליות בהסכם הגירושין

  • הפרת סעיפים בהסכם גירושין
    זיו | 12/10/2020 18:18

    היי אני גרושה 13 שנים,עברתי מנהריה לתל אביב לאחר הגירושים. הם היו בני 7 ו3.אביהם לא התנגד באופן פורמלי וקיבל את החלטתי.הוא היה מגיע לביקורים מידי שבוע ושבת שניה מידי פעם הוא היה מגיע במיוחד ,אוסף אותם ומחזיר אותם מנהריה.כמו כן מיותר לציין שאני גידלתי ללא עזרה את ילדיי וכך החלטתי משום שהגרוש שלי אדם אלים, כוחני ובעל השפעה שלילית.הרגשתי בטוחה לגדל את ילדיי הרחק ממנו.לאחר שנתיים הוא בקושי הגיע או לקח אותם.שאלתי בגדול אם הוא היה צריך לשלם לי על ימים שלא הופיע ולקח אותם. שנית בנושא ההסכם.היה לי חשבון משותף איתו והסכמנו וכך מופיע בהסכם שמיכוון שהחשבון בחוב אי אפשר היה להוציא אותי.הוא התחייב לשלם. הוא לא שילם עיקלו והפכו את חיי לסיוט,חשבון מוגבל ופגיעה כלכלית קשה שעד היום מלווה אותי.האם הוא מחוייב לשלם לי את החוב ששילמתי ומנגד לתבוע על הנזק שנגרם לי?

    • אי קיום זמני השהות והוראות כלכליות בהסכם הגירושין
      עו"ד מיקי חשמונאי | 13/10/2020 13:36

      זיו שלום,

      1. יתכן שקיימת עילה להגדלת גובה המזונות השוטפים. עקב אי קיום זמני השהות.
      2. אם שילמת חובות במקומו, קיימת לך עילת תביעה להחזר הכספים ששילמת ויתכן אף לפיצוי על הנזקים שנגרמו לך.

      מומלץ לפנות לייעוץ אצל עו"ד אמין, שעוסק בתחום דיני משפחה, כדי לוודא מהן זכויותיך בסוגיות הנ"ל.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il