תכנון הממ"ד בפרויקט תמ"א 38/1

  • ממד
    שמרית | 12/10/2020 17:46

    במסגרת תמא תוספות, האם יש אפשרות עקרונית שהחדר החדש שבמקור אמור להיות ממד יהיה חדר רגיל. וחדר קיים בדירה יהפוך לממד? או דורשים שהחדר החדש יהיה דוקא ממד? טרם הוגשה בקשה להיתר.

    • תכנון הממ"ד בפרויקט תמ"א 38/1
      עו"ד אריה בדנר | 15/10/2020 11:06

      שמרית שלום,

      ראשית, יוצא אני מתוך נקודת הנחה ששאלתך איננה תאורטית וכי הנכם מבקשים להתקשר עם יזם (שכן אם כבר התקשרתם, הדברים הוסדרו ונקבעו בהסכם ושאלתך מתייתרת בשלב זה) ולפיכך, מעצם טיבם וטבעם של דברים, שאלה כגון זו יכולה וצריכה להבחן מול היזם והמתכנן מטעמו, יחד עם כלל שאלות התמורה לדיירים, והכל בסיוע עוה"ד מטעם הדיירים אותו בוודאי כבר בחרתם.

      כך או כך, התשובה לשאלתך מונחת בהבנה של אופן בניית ממ"ד, הצומח מיסודות הבניין כלפי מעלה, מדירות הדיירים בקומות הקיימות ועד וכולל דירות היזם שיבנו כתוספת לבנין, ומעצם טיבם וטבעם של דברים חדר קיים אינו בנוי ולא ניתן לבנות אותו, כיום, בתקנים הנדרשים לבניית ממ"ד, והוא לא וכל לשמש כבסיס לממדים בדירות היזם הנבנות מעל הדירות הקיימות. לכן, לשאלתך, הממ"ד שיתווסף יהיה במסגרת התוספת החדשה שתבנה. יחד עם זאת, אציין כי ישנם מקרים שלא ניתן לבצע תוספות לבניין, מפאת מגבלות קווי בניין וכיוצ"ב, במקרים כאלו ממילא גם לא יבנה ממ"ד לדירות הקיימות להן לא ניתן לבצע תוספות, וסוגייה זו צריכה לקבל מענה בדרכים אחרות.

      מקווה שהייתי לך לעזר,

      בברכה,

      אריה בדנר, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      מגדל ב.ס.ר. 3, מצדה 9, בני ברק
      טלפון: 03-6120890 ; מייל: Arie@Badner.co.il