בעל דין מפליל עצמו האם השופט מחויב להתלונן במשטרה?

  • האם השופט עובק על היוק?
    מוטי | 12/10/2020 16:51

    אדם מספר בבית המשפט לתביעות קטנות שהוא משווק מוצרים לא חוקיים.

    למעשה הוא מספר שהוא יבואן ומשווק של ציוד לא חוקי.

    האם השופט עובר על החוק בכך שהשופט לא מגיש תלונה?

    • בעל דין מפליל עצמו האם השופט מחויב להתלונן במשטרה?
      עו"ד אמיר מורשתי | 15/10/2020 08:33

      מוטי יקר, כשם שאין חובה לאיש להתלונן במשטרה בגין עבירות שנעברו כלפיו או שנודע לו עליהם ( למעט חובת דיווח במקרים חריגים ) כך גם שופט אשר שומע באולמו, כי עד או צד לתיק למעשה מודה, כי ביצע בעבר עבירה, אינו מחויב להתלונן על כך . ( למעשה, הגשת תלונה במשטרה מצד השופט תוביל לכך שהוא ישמש כעד תביעה בתיק ואז הוא גם יצטרך להיחקר בחקירה נגדית ע"י סנגורו של החשוד ושופט אחר יצטרך לקבוע ממצאי מהימנות עליו, כך שכשמדובר בשופטים הנושא מורכב במיוחד)  יחד עם זאת, הפרוטוקול של המשפט אמור לשקף את כל הנאמר וכמובן שמורה לצד השני הזכות להתלונן במשטרה ולגבות תלונתו בפרוטוקול הדיון בו הפליל עצמו החשוד. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • חיפשתי בגוגל ורשום שחייבים לדווח.
        מוטי | 15/10/2020 17:48

        על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בשופט.

        כל המאמרים ללא יוצא מהכלל קובעים חובת דיווח.

        אין אף לא מאמר אחד ולא רמז לכך שאין חובת דיווח.

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 15/10/2020 18:32

          אם קראת בגוגל וד"ר גוגל קבע שיש חובת דיווח לכל אדם שהיה עד לביצוע עבירה או שמע שפלוני ביצע עבירה ( כפי ששופט יכול לשמוע ) ועל אחת כמה וכמה שמדובר בשופט- אז אין לך מה לפנות לכאן- קיבלת את תשובתך. כאמור תשובתי אחרת וחובת הדיווח מוסדרת בסעיף 368ד לחוק העונשין הקובע באופן שונה מד"ר גוגל והמאמרים שקראת: "
           חובת דיווח (תיקון מס' 26) תש"ן-1989 (תיקון מס' 108) תשע"א-2010
          368ד. (א) היה לאדם יסוד סביר לחשוב כי זה מקרוב נעברה עבירה בקטין או בחסר ישע בידי האחראי עליו, חובה על האדם לדווח על כך בהקדם האפשרי לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק או למשטרה; העובר על הוראה זו, דינו - מאסר שלושה חדשים.
          (תיקון מס' 108) תשע"א-2010
                    (ב) רופא, אחות, עובד חינוך, עובד סוציאלי, עובד שירותי רווחה, שוטר, פסיכולוג, קרימינולוג או עוסק במקצוע פרה-רפואי, וכן מנהל או איש צוות במעון או במוסד שבו נמצא קטין או חסר ישע - שעקב עיסוקם במקצועם או בתפקידם היה להם יסוד סביר לחשוב כי נעברה עבירה בקטין או חסר ישע בידי אחראי עליו - חובה עליהם לדווח על כך בהקדם האפשרי לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק או למשטרה; העובר על הוראה זו, דינו - מאסר ששה חדשים.
          (תיקון מס' 108) תשע"א-2010
                    (ג) היה לאחראי על קטין או חסר ישע יסוד סביר לחשוב כי אחראי אחר על קטין או חסר ישע עבר בו עבירה, חובה עליו לדווח על כך בהקדם האפשרי לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק או למשטרה; העובר על הוראה זו, דינו - מאסר ששה חדשים.
          (תיקון מס' 94) תשס"ז-2007 (תיקון מס' 108) תשע"א-2010
                    (ג1) היה לאדם יסוד סביר לחשוב כי זה מקרוב נעברה בקטין או בחסר ישע עבירת מין לפי סעיפים 345 עד 347, 348 ו-351, בידי בן משפחה שטרם מלאו לו 18 שנים, חובה על האדם לדווח על כך בהקדם האפשרי לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק או למשטרה; העובר על הוראה זו, דינו – מאסר שלושה חודשים; בסעיף זה, "בן משפחה" – כמשמעותו בפסקה (2) להגדרה "אחראי על קטין או חסר ישע" בסעיף 368א.
          (תיקון מס' 94) תשס"ז-2007 (תיקון מס' 108) תשע"א-2010
                    (ג2) בעל מקצוע מהמנויים בסעיף קטן (ב), שעקב עיסוקו במקצועו או בתפקידו היה לו יסוד סביר לחשוב כי נעברה בקטין או בחסר ישע עבירת מין לפי סעיפים 345 עד 347, 348 ו-351, בידי בן משפחה שטרם מלאו לו 18 שנים, חובה עליו לדווח על כך בהקדם האפשרי לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק או למשטרה; העובר על הוראה זו, דינו – מאסר שישה חודשים.
          (תיקון מס' 94) תשס"ז-2007 (תיקון מס' 108) תשע"א-2010
                    (ג3) היה לאחראי על קטין או חסר ישע יסוד סביר לחשוב כי נעברה בקטין או בחסר ישע עבירת מין לפי סעיפים 345 עד 347, 348 ו-351, בידי בן משפחה שטרם מלאו לו 18 שנים, חובה עליו לדווח על כך בהקדם האפשרי לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק או למשטרה; העובר על הוראה זו, דינו – מאסר שישה חודשים.
          (תיקון מס' 108) תשע"א-2010
                    (ד) נעברה בקטין או בחסר ישע הנמצא במעון, במוסד או במסגרת חינוכית או טיפולית אחרת, עבירת מין לפי סעיפים 345 עד 348, או עבירה של גרימת חבלה חמורה לפי סעיף 368ב(ב) או עבירת התעללות לפי סעיף 368ג, חובה על מנהל או איש צוות במקום כאמור, לדווח על כך בהקדם האפשרי לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק או למשטרה; העובר על הוראה זו, דינו - מאסר שישה חדשים.
                    (ה) חובת דיווח לפי סעיף זה לא תחול על קטין.
          (תיקון מס' 108) תשע"א-2010
                    (ו) עובד סוציאלי שמונה לפי חוק שקיבל דיווח לפי סעיף זה יעבירנו למשטרה בצירוף המלצתו לפעול או להימנע מלפעול בקשר לדיווח, אלא אם כן קיבל אישור שלא להעביר את הדיווח למשטרה מאת אחת הועדות שהקים שר המשפטים לענין זה; חברי ועדה כאמור יהיו נציג פרקליט מחוז והוא יהיה היושב-ראש, קצין משטרה בדרגת רב פקד ומעלה ועובד סוציאלי שמונה לפי חוק לאותו מחוז.
          (תיקון מס' 30) תש"ן-1990 (תיקון מס' 108) תשע"א-2010
                    (ז) הגיע למשטרה מידע לפי סעיף זה, תעביר אותו לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק, ולא תפעל לפני שתיוועץ בו אלא אם כן נדרשת פעולה מיידית שאינה סובלת דיחוי; אין בפעולה מיידית כאמור כדי לשלול את חובת העברת המידע לעובד סוציאלי שמונה לפי חוק וההתייעצות עמו לאחר מכן.
          (תיקון מס' 35) תשנ"א-1991 (תיקון מס' 56) תש"ס-2000 (תיקון מס' 91) תשס"ז-2006
                    (ח) בסעיף זה, למעט בסעיף קטן (ד), "עבירה" – אחת מאלה:
          (1) עבירת זנות ותועבה לפי סעיפים 199, 201, 202, 203, 203ב, 203ג, 205א
          ו-214(ב1);
          (2) עבירה של סיכון החיים והבריאות לפי סעיף 337;
          (3) עבירת מין לפי סעיפים 345, 346, 347, 347א, 348 ו-351;
          (4) עבירה של נטישה או הזנחה לפי סעיפים 361 ו-362;
          (5) עבירה של תקיפה או התעללות לפי סעיפים 368ב ו-368ג;
          (6) עבירה של סחר בבני אדם לפי סעיף 377א."
          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי