הגשת תביעה אזרחית כנגד המתלונן תלונה שקרית

  • האם תביעה אזרחית על תלונה שווא שטרם נסגרה
    לימור | 12/10/2020 16:04

    היא חוקית?

    האם מותר להגיש תביעה אזרחית נגד תלונה במשטרה שאני יודעת שהיא תלונת שווא ואני חוששת שתהפוך לכתב אישום עקב המשטרה החאפרית שלנו ואני לא רוצה לעמוד לדין תחת לחצים ציבורים להרשיע אותי ואני רוצה לנהל הליך אזרחי משלי על תלונת שווא, האם מותר?

    • הגשת תביעה אזרחית כנגד המתלונן תלונה שקרית
      עו"ד אמיר מורשתי | 13/10/2020 14:22

      לימור יקרה, המלצתי לך שלא לעשות צעד כזה מהסיבות הבאות: 1. בשלב בו התיק טרם נסגר סיכויי התביעה האזרחית יהיו נמוכים מאוד. 2. הגשת תביעה אזרחית לא תסייע לך למנוע הגשת כתב אישום כנגדך ככל ויוחלט שיש די ראיות ועניין לציבור להעמיד אותך לדין . 3. כלל ויש לך ראיות טובות לכך שהתלונה היא שקרית, הרי המקום  לחשוף את אותן ראיות הוא בפני המשטרה ולא לחכות שיוגש כנגדך כתב אישום. 4. בשלב בו התיק טרם נסגר כנגדך, הרי שהגשת תביעה אזרחית כנגד המתלונן עלולה לחשוף אותך לאישום של הטרדת עד ובמיוחד כאמור שאין כל יתרון בהגשת תביעה אזרחית בטרם הוחלט אם לגנוז את התלונה כנגדך-  כך שהגשת התביעה עלולה להתפרש כניסיון להלך אימים על המתלונן . מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי