חניה מעבר לשול

  • מרחק מהשול תמרור 433
    יובל | 12/10/2020 12:37

    שלום,
    קיבלתי דוח משוטר עבור חניה בשול הדרך לאחר שלא צייתתי לתמרור 433, כמוגדר בדו"ח.
    הסוגיה היא שהחניתי 4 מ' וקצת מעבר לשול.
    האם יש לי עילה לביטול הדו"ח?

    • חניה מעבר לשול
      יעקבי | 12/10/2020 20:14

      שלום יובל,

      הגדרת תמרור 433:

      אסורה כל עצירה וחניה של רכב בדרך בצד שבו הוצב התמרור,

      הגדרת דרך לפי פקודת התעבורה:

      "דרך " - לרבות כל מסילה, דרך, רחוב, סמטה, ככר, מעבר, גשר או מקום פתוח שיש

      לציבור זכות לעבור בהם;

      הגדרת שול על פי תקנות התעבורה:

      "שול הדרך" – השטח שאין לצדו מדרכה הסמוך לשפת הכביש, עד לרוחב של ארבעה מטרים או עד לקצה תעלת ניקוז, כאשר דופן התעלה מצוי פחות מארבעה מטרים משפת הכביש;

      האם השטח מעבר לשול נחשב חלק מהדרך? כי הרי קיימת זכות לציבור לעבור בו.

      תחליט לפי ההגדרות אם יש לך עילה לביטול.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.