חלוקת תכולת כספת

  • כספת
    דובוש | 11/10/2020 22:26

    שלום

    שאלה מעט מסובכת לגבי הזכויות של מחזיקים בכספת.

    שתי אחיות פתחו ביחד כספת בשנת 1996,באחד הבנקים המסחריים בארץ.

    הראשונה חלתה ב2010 והשנייה נסעה לטפל בה בחו"ל ומונתה לאופוטרופוסית של הראשונה לכל דבר ועניין,סידרה את כל ענייניה הכספיים והבריאותיים וחזרה לארץ .

    ב2011 הראשונה נפטרה ,והשנייה נסעה שוב, סידרה את כל ענייני הרכוש בחו"ל ובהיעדרה מינתה מנהל עיזבון שינהל וייטפל במכירת הרכוש שנותר,יישלם למטפלים וכד'.

    ב2012 נפטרה השנייה והשאירה יורשים, מנהל העיזבון של השנייה יצר קשר עם מנהל העיזבון של הראשונה אבל לא זכה לשיתוף פעולה .

    מנהל העיזבון של השנייה טען לאריכות ימים עבור היורשים של השנייה ורצה לפתוח את הכספת לכן שלח את מסמכי הפטירה של השנייה למנהל העיזבון של הראשונה להודיע על הפטירה אבל לא קיבל בתמורה את מסמכי הפטירה של הראשונה.

    מאותו זמן מנהל העיזבון של הראשונה ניתק קשר ולא עונה למיילים או לטלפונים.

    כל הרכוש של השנייה חולק עד 2016 פרט לכספת עליה יש וויכוח על בעלות עם הבנק לגבי הבעלים של התכולה.

    בכל התקופה הזאת היורשים של השנייה (8 שנים)  שילמו לבנק את עלויות האחזקה המלאות של הכספת מאחר והבנק לא דורש את מחצית התשלום ממנהל העיזבון של הראשונה.

    הזכויות בכספת לא ברורות  ואין קשר/שיתוף פעולה עם מנה ל העיזבון של הראשונה.

    המצב תקוע ,

    הבנק מצידו מקבל תשלום מלא ולכן לא פועל לגביית החוב בחו"ל ( חוסך עלויות) .

    מצד שני פנייה לביהמ"ש תאפשר פתיחה של הכספת ,אבל אז מנהל העיזבון הראשון ישלם את חלקו רק אם תמצא תכולה.

    האם ניתן לפנות לביהמ"ש ולבקש להפקיע את זכויותיו -אם יישנן כאלה אלא אם יישלם את חלקו ? האם יש מקום לטעון כי אם מנהל העיזבון טוען לזכויות בכספת אז עליו לנהוג מנהג בעלים ולשלם את חלקו אחרת חלקו יופקע.

    תודה.

    • חלוקת תכולת כספת
      עו"ד אבי זילברפלד | 13/10/2020 19:56

      שלום רב,

      1. מרגע שנפטרה היורש/ת השניה אין תחולה יותר לסעיף אריכת ימים. הוא לא עובר ליורשים שלה.

      2. מאחר והכספת נפתחה, לדבריך, ע"י שתי האחיות, חזקה שתכולתה שייכת שווה בשווה (מחצית) ליורשי כ"א מהן.

      3. אני סבור שהדרך הנכונה הנה לבקש מביהמ"ש להתמנות כונס על תכולת הכספת, שתפקידו יהא לחלק כאמור את התכולה, תוך כדי קיזוז העלויות לבנק ששולמו ע"י צד אחד בלבד במשך השנים.

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il