העתקה מאתר

  • העתקת ציורים ומכירתם - מותרת בחוק?
    אורן | 11/10/2020 15:17

    שלום רב, ברצוני להתחיל לצייר ציורים ולמכור אותם. את הציורים עצמם אני מעתיקה מאתר הנקרא pinterest, הסגנון נקרא "one line" והעיקרון הוא שמציירים את האובייקט במשיכת קו אחת - הקווי מתאר נקיים. אני לא מעתיקה באופן מוחלט, יש את העיניין של הוספה ושינוי הציור לפי הראייה האמנותית שלי, אבל כן התוצאה שלי מאוד דומה למקור, במיוחד כי הסגנון הוא ציור קווי המתאר. אני רוצה לדעת האם הדבר מותר על פי חוק? אני מפרה זכויות יוצרים? האם העובדה כי האתר נגיש לכולם אומר כי בעל היצירה ויתר על זכותו על היצירה? האם זה מספיק אם אני משנה מהמקור ומוסיפה דברים משלי? ואם כן, כמה שונה זה צריך להיות?

    • העתקה מאתר
      עו"ד אפי אהרונוב | 20/10/2020 21:56

      שלום רב,

      הפורום מיועד למתן מענה לשאלות משפטיות עקרוניות. אין באפשרותנו לתת יעוץ משפטי פרטני במסגרתו - הדבר דורש בחינה קפדנית של הנסיבות, המותר והאסור, תקנון האתר הרלוונטי וכו' ולא ניתן לעשות זאת במסגרת של הפורום.

      בברכה,

      אפי אהרונוב, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      מגדל בר כוכבא, מתחם העסקים BBBC, רח' בר כוכבא 4, קומה 4, בני ברק
      טל':077-9620231; מייל: info@ea-law.co.il