קנס בגין אי עטיית מסיכה בתקופת קורונה

  • קבלת קנס על אי חבישת מסכה
    רועי | 11/10/2020 15:14

    היי אני עובד כמאבטח מלון בידוד, נמצא בכניסה למלון ונמצא בתוך שטח מגודר שמרחק בין מקום עבודה שלי ולעוברי הרחוב לפחות 7 מטרים. מסיבה שאני נמצא בשטח פטוח ללא מגע עם אנשים הרשתי לעצמי לא לחבוש מסכה אבל היא אכן יש לי ואני חובש אותה במקרה של הגעה של האורח או עובד של המלון. הוזהרתי על ידי הפקחים על חבישת מסכה ואכן חבשתי אותה. אבל מסיבה של ריחוק מהקהל שהוזכר קודם הורדתי אותה לסנטר. קיבלתי כנס מאותו פקחים בסכום של 500₪. רציתי לברר האם יש אפשרות לערער, כי שטח המלון זה לא שטי ציבורי, כמו שצוין בדו''ח, כמו כן ריחוק מהקהל לא מסכן אותי מהנגיף.

    • קנס בגין אי עטיית מסיכה בתקופת קורונה
      עו"ד אמיר מורשתי | 13/10/2020 14:06

      רועי יקר, שטח המלון והחצר שמסביבו נחשבים כמקום ציבורי בהתאם להגדרה המצויה בסעיף 34 כד לחוק העונשין הקובע :"   "מקום ציבורי" - דרך, בנין, מקום או אמצעי תעבורה שיש אותה שעה לציבור זכות או רשות של גישה אליהם, בלא תנאי או בתנאי של תשלום, וכל בנין או מקום המשמש אותה שעה להתקהלות ציבורית או דתית או לבית משפט היושב בפומבי;"  לעניין השאלה האם סיכנת אנשים אם לאו, הרי שזו שאלה שאינה רלוונטית בהתחשב בתקנות והחוק המחייבים אותך לעטות מסכה כשאתה מצוי במקום ציבורי אף אם איש לא נמצא סביבך. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

    • החובה לעטות מסכה
      חיים | 18/10/2020 15:48

      נקבעה בצו שהוציא מנכ"ל משרד הבריאות, ולא נאמר בו, שצריך לעטות מסכה במקום ציבורי, אלא: “לא ישהה אדם במקום שאינו מקום מגוריו מבלי שהוא עוטה מסכה". ראה סעיף 3ה(א) לצו, שנקרא בקיצור: “צו בידוד בית", וראה בהמשך הסעיף חריגים לחובה. לכן, הגדרת מקום ציבורי בחוק העונשין, המצוטטת בתשובתו של עו"ד מורשתי, אינה רלוונטית לשאלתך.

      ובהודעה על הטלת קנס מינהלי (הדו"ח) שקיבלת גם מוסבר מה אתה צריך לעשות אם רצונך לבטל את ההודעה, אך לדעתי אין לכך סיכוי.