הוספת מרפסת

  • בניית מרפסת זיזית
    רן | 09/10/2020 10:28

    שלום רב,

    מעוניין להוסיף מרפסת בביתי.

    אני יודע שהוספת מרפסת זיזית בשטח של עד כ 12 מ"ר היא זכות הקיימת לכל דירה ונתנת למימוש גם במידה ולא קיימות זכויות בניה נוספות לבניין. האם אני צודק?

    תודה וחג שמח.

    • הוספת מרפסת
      עו"ד ציפי מרגלית | 11/10/2020 14:31

      רן שלום,

      ניתן להוסיף מרפסת פתוחה בשטח של עד 14 מ"ר (כאשר ממוצע שטחי המרפסות בבניין צריך להיות 12 מ"ר) בלא תלות בזכויות הבנייה הקיימות. זכות זו מעוגנת בתקנות ומקורה אינו בתכניות החלות על הבניין. כמובן שתוספת זו מחויבת בקבלת היתר בניה מהועדה המקומית.

      בברכה,

      ציפי מרגלית, עו"ד
      מנהלת פורום תכנון ובנייה

      רחוב יגאל אלון 94, מגדל אלון 2 תל אביב
      טלפון נייד: 050-6444555 ; מייל: tsipi@margalit-law.co.il

      • תודה לתגובה. המשך
        רן | 11/10/2020 14:35

        גם במקרה ששונתה תב"ע בשנת 2012 והיא אינה מאפשרת כמעט חריגה מקו הבניין?

        תודה