עובדת שלא מגיעה לעבודה ביום שישי

  • עובדת שלא מגיעה בימי שישי לעבוד
    ליטל | 09/10/2020 08:41

    מה הדין לגבי עובדת שבמשך שנים הגיעה לעבודה 6 ימים בשבוע כולל שישי ולאחר כמה שנים החליטה שלא מגיעה על דעת עצמה. מה ניתן לעשות עם אותה עובדת מלבד להוריד את השעות אשר לא הגיעה?

    • עובדת שלא מגיעה לעבודה ביום שישי
      עו"ד לילך אקרמן | 11/10/2020 12:26

      שלום רב

      היא המעסיקה או שאתם?

      אם חלק משעות ההעסקה שלה הם יום שישי והיא לא מגיעה על דעת עצמה יש להעמידה על מקומה ולהודיע לה באופן ברור וחד משמעי ובכתב כי זה לא מקובל וכי היא נדרשת להמשיך ולהגיע ביום שישי שכן אלה שעות העבודה שלה.

      ככל ולמרות אזהרה מפורשת היא תבחר שלא להגיע ניתן אותה לשימוע לפני פיטורים.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il