שאלת הבהרה

  • ייעוץ בנושא עבירה של איש שיטור
    מ.ת | 09/10/2020 06:23

    שלום,

    שוטר עירוני הביא לי דוח שקרי כנקמה משום שהערתי על כך שעבר עבירת תנועה.

    ברצוני למצות את כל ההליכים כנגדו , מה עליי לעשות, מלבד הבקשה להישפט?

    אנסח אחרת, מה עורכי הדין הנכבדים היו עושים במקומי אם היה קורה להם מקרה כמו שלי מלבד הבקשה להישפט על הדוח. מקסימום מיצוי זכויות והליכים, כולל תלונה במשטרה אם בכלל ניתן. אנא פרטו בהרחבה, יש עניין לציבור הרחב.

    אנא עזרתכם
    תודה

    • שאלת הבהרה
      עו"ד אמיר מורשתי | 13/10/2020 11:07

      לא הבנתי משאלתך האם מדובר בשוטר או בפקח עירוני

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • התייחסות
        מ.ת | 13/10/2020 22:10

        שלום,

        מדובר בעובד עיריה שהוא מוגדר כאיש שיטור עירוני, ניידת עם לוחיות צהובות אך בעל סמכויות דומות לשוטר.

        אשמח לדעת מה היית עושה במקרה שתארתי בהודעה הקודמת כדי למצות הזכויות המקסימום ולהוציא את האמת.

        תודה מראש

    • קיבלתי דו"ח שקרי מפקח המבקש להתנקם בי- מה לעשות?
      עו"ד אמיר מורשתי | 14/10/2020 11:50

      פונה יקר, פקח עירוני אינו כפוף למח"ש אך הוא כפוף כמובן לדין הפלילי ולכן ניתן להגיש כנגדו תלונה במשטרה בגין עבירה על שימוש לרעה בכוח המשרה בהתאם לסעיף 280 לחוק העונשין הקובע: :"
      280. עובד הציבור העושה אחת מאלה, דינו - מאסר שלוש שנים:
      (1) תוך שימוש לרעה בסמכותו הוא עושה או מורה לעשות מעשה שרירותי הפוגע בזכותו של אחר..."
      כמובן שאם תשלם את הדו"ח הרי שבכך למעשה את מודה בביצוע העבירה ולכן כדאי לבקש להישפט על הדו"ח וכן להעביר תלונה על הפקח לממונים עליו וכן למבקר העירייה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי