האם ניתן למסור הודעת צד ג' בהליך פלילי

  • האם ניתן למסור הודעת צד ג? הליך פלילי.
    חשוד מדופלם | 08/10/2020 04:24

    האם נאשם או ב"כ יכול להוציא הודעת צד ג לעדים של תביעה ככל שהוא סבור שהם צריכים להיות נאשים בעבירה?

    • האם ניתן למסור הודעת צד ג' בהליך פלילי
      עו"ד אמיר מורשתי | 11/10/2020 09:19

      פונה יקר, הליך פלילי אינו הליך אזרחי ואחד ההבדלים בין סוגי המשפטים הוא זהות מגיש התביעה/כתב האישום- במשפט פלילי המדינה היא זו שמגישה את כתב האישום ( למעט חריגים של קובלנה פלילית פרטית ) ולכן לא יכול הנאשם להחליט שהוא מאשים אדם אחר באמצעות משלוח הודעות צד ג' וכו' . יחד עם זאת, ניתן להעלות טענות של הגנה מן הצדק ( אכיפה בררנית ) במסגרת טענות מקדמיות שמעלים בפתיחת המשפט וככל והטענה תתקבל יכול והנאשם יזוכה בדינו ואף יוחלט להעמיד לדין את הנאשם הנכון בביצוע העבירה. ( למעשה אם יש לך  ראיות שאחד מעדי התביעה הוא האשם בעבירה אפשר גם להיפגש עם הפרקליטות בנושא וייתכן והם ישתכנעו למחוק את כתב האישום, לבצע השלמות חקירה ולהעמיד לדין את הנאשם הנכון ) מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • שאלה היא תאוריתית
        חשוד מדופלם | 11/10/2020 12:11

        תודה על התשובה המפורטת, השאלה ששאלתי היא יותר תאורתית. שהרי אין מניע בחוק להוציא הודעת צד ג' כל עוד אני לא מצרף הליך אזרחי לעניין. זו דרך אחרת להגיד שאובדות נכונות רק אחר הוא זה שביצע את העבירה לפי אובדות.

        שאלה מה יקרה אם תוגש בקשה כזאת באמת, זה יכול ליצר תקדים?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 11/10/2020 16:12

          יש מניעה בחוק להוציא הודעת צד ג' שכן פירושה שאתה בעצם מגיש כתב אישום כנגד צד ג' בעוד שעל פי חוק המדינה בלבד יכולה להגיש כתב אישום. זאת ועוד, חוק סדר הדין הפלילי נועד לקבוע את סדרי הדין בהליך הפלילי ולא ניתן להמציא הליכים שלא קבועים בחוק כאמור.

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי