סירוב למסור חומרי חקירה לצורך שינוי עילת סגירה

  • סירוב למסור חומר חקירה לצורך שינוי עילת סגירה
    חשוד מדופלם | 08/10/2020 04:20

    שלום רב, יש נגדי תיק פתוח במשטרה בעניין מתלונן שכרגע נמצה בפרקליטות. ישנו תיק נוסף שניסגר בפרקליטות עם אותו מתלונן. הפרקליטות מסרבים למסור תין לעיון לצורך בקשה לשינוי עילת סגירה(זאת למראת שבעבר קיבלתי את אותו חומר במסגרת הליך שימוע). בטענה שאולי הם יחליטו לפתוח התיק הסגור גם ולהעמיד לדין. מה ניתן לעשות בעניין?

    • סירוב למסור חומרי חקירה לצורך שינוי עילת סגירה
      עו"ד אמיר מורשתי | 11/10/2020 09:08

      פונה יקר, על פי החוק הזכות לקבל את מלוא חומרי החקירה ( למעט חומר חקירה חסויים ) נתונה לנאשם לאחר הגשת כתב אישום כנגדו. יחד עם זאת, מאפשרים לרוב כבר בשלב השימוע לקבל את מלוא חומר הראיות ככל ואין סיבה טובה למנוע זאת וכן מאפשרים לקבל את עיקר חומר הראיות לבקשת חשוד או בא כוחו המעוניינים להגיש בקשה לשינוי עילת סגירה בתיק. במקרה שאתה מתאר, הפרקליטות למעשה טוענת שייתכן והתיק שנסגר יפתח מחדש ולכן בכל מקרה זה לא המועד להגיש בקשה לשינוי עילת סגירה- וכדאי לבקש מהפרקליטות שככל וישקלו לפתוח את התיק ולהגיש כתב אישום בתיק שיאפשרו לך שימוע נוסף על השימוע שהיה. ( ככל שיוחלט להשאיר את ההחלטה בדבר סגירת התיק, תוכל אז  לבקש לצלם שוב את חומר הראיות ולהגיש בקשה לשינוי עילת סגירה ) מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי