האם הגנת אמת דיברתי חלה בכל מקרה?

  • האם אני יפסיד בתביעת לשון הרע כזאת?
    טדי | 08/10/2020 00:10

    אני אומר בתום לב לאנשים בעלי עניין שמישהו שאני עובד איתו לא עומד במזנים והוא לא עובד טוב ,זה האמת, האם זה לשון הרע ומהם ההגנות העומדות לי, אותו אדם התקשר אליי ושאל אותי למה אני מלכלך עליו אמרתי לו שזה האמת.

    • האם הגנת אמת דיברתי חלה בכל מקרה?
      עו"ד תום שנפ | 10/10/2020 19:30

      טדי שלום,

      סעיף 14 לחוק איסור לשון הרע קובע כי "במשפט פלילי או אזרחי בשל לשון הרע תהא זאת הגנה טובה שהדבר שפורסם היה אמת והיה בפרסום ענין ציבורי; הגנה זו לא תישלל בשל כך בלבד שלא הוכחה אמיתותו של פרט לוואי שאין בו פגיעה של ממש".

      מעיון בסעיף ניתן לראות כי על מנת שההגנה תחול יש צורך בהתקיימותם של שני תנאים מקבילים - הראשון - אמת הפרסום; והשני - עניין ציבורי.

      משאלתך לא ברור מהו אותו עניין ציבורי בפרסום הדברים ומכאן שיכולה להיות חשיפה לתביעה. להשלמת התשובה אציין כי במקרים דומים, בהם מנהל התבקש לתת חוות דעת על עובד לשעבר, וחוות הדעת שנתן לא טובה (בדומה לדברים אשר נאמרים על ידך), נקבע כי לא ניתן להגיש נגדו תביעת לשון הרע, בשל העובדה כי הדברים היו אמת, והיה בהם עניין ציבורי.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il

      • האם אני צריך להוכיח שהביקורת שלי עליו זה אמת?
        טד | 10/10/2020 20:50

        שהוא לא עומד בזמנים והוא לא עובד טוב איך אני מוכיח דבר כזה? האם אצטרך להוכיח את זה במקרה שאתבע?

        • אפשר לקבל תשובה?  לת
          השואל | 09/11/2020 18:44