הידוע בציבור השאיר חובות ארנונה ע"ש המנוחה

  • ידוע בציבור שנשאר לגור בדירה
    אלי | 07/10/2020 18:54

    האמא נפטרה והיה לה חבר שגר איתה בדירה שבבעלותה. הדירה עברה על שם הילדים והידוע בציבור המשיך לגור בדירה. הילדים של האמא לא גירשו אותו למרות שהיה ביניהם הסכם שהוא חייב לצאת מהדירה לאחר פטירתה. הוא לא שילם לנו שכ"ד.

    הדייר נפטר והשאיר חובות לועד הבית ולעירייה. הארנונה לא עברה על שמו והוא שילם חלק מהוצאות הארנונה  שנשלחה עבור יורשי המנוחה. עכשיו לאחר מותו דורשים שאנחנו היורשים נשלם את החובות הן עבור הארנונה והן עבור ועד הבית. כי הוא כמו שוכר שלא שילם.

    האם אנחנו חייבים לשלם כבעלי הנכס את ההוצאות שלא שילם?

    • הידוע בציבור השאיר חובות ארנונה ע"ש המנוחה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 13/10/2020 13:21

      אלי שלום,

      כיוון שהחובות לא היו ע"ש הידוע בציבור, הם חלים על עזבונה של אמכם ז"ל ועליכם כיורשיה.
      לכן עליכם לשלם את החובות אולם יש לבחון את האפשרות לתבוע את עזבונו / יורשיו של המנוח, בגין הסכומים ששולמו במקומו.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il