דמי אבטלה

  • דמי אבטלה - סוגיות
    אלון ס | 06/10/2020 21:45

    שלום רב,

    1) שכיר עם חוב לביטוח לאומי פוטר מעבודתו, האם יהיה זכאי לדמי אבטלה למרות החוב? אם כן, יקזזו את הקצבה מהחוב?

    2) שכיר עבד ב-2 מקומות עבודה עם שכר שונה בכל מקום עבודה בתקופת האכשרה לדמי האבטלה, האם לצורך חישוב הקצבה ייקחו את השכר הגבוהה מבין ה-2 מקומות העבודה?

    3) שכיר בהליך פשיטת רגל עם חשבון בנק מעוקל, במצב זה מה עליו לעשות במידה וזכאי לקצבת אבטלה מהביטוח הלאומי? לאן יועבר הכסף?

    תודה רבה מראש

    • דמי אבטלה
      אורנה | 07/10/2020 11:50

      שלום לך ומועדים לשמחה,

      לשאלותיך:

      1- בחודש בו אתה מקבל שכר עבור הודעה מוקדמת, לא ניתן במקביל לקבל דמי אבטלה.

      בתום המועד/התאריך בו שולם השכר הנ"ל, תוכל להרשם באתר שירות התעסוקה ולהגיש תביעה לדמי אבטלה און ליין באתר ביטוח לאומי. את מכתב הפיטורין ותלוש שכר אחרון לשלוח באתר שירות אישי, או ע"י שליחת מסמכים באינטרנט ישירות לפקיד/אבטלה:

      https://b2b.btl.gov.il/BTL.ILG.Payments/DocumentsInfo.aspx
      לגבי קיזוז דמי אבטלה, אם לא תסדיר את החוב, אכן יקזזו מהחוב את דמי האבטלה.

      2- הבסיס לתשלום דמי אבטלה יחושב משתי ההכנסות ברוטו לביטוח לאומי.

      לא ברור אם אתה ממשיך לעבוד בעבודה האחרת, אם כן ינכו את ההכנסות ברוטו מההכנסה הנוספת.

      אם אתה לא עובד בשתי העבודות, תוכל לקבל דמי אבטלה על בסיס שתי העבודות כנ"ל.

      3- לגבי חשבון מעוקל, ניתן למשוך במשך 30 יום את הקצבה, אם החשבון לא מעוקל בשל חוב בדמי מזונות:

      ראה מתוך אתר כל זכות בנושא שאלתך:

      ..."גמלאות המוסד לביטוח לאומי

      לא ניתן לעקל גמלאות וקצבאות שמשולמות לחייב מהמוסד לביטוח לאומי.

      אם כבר הועבר התשלום לחשבון הבנק של החייב, לא ניתן לעקל אותו במשך 30 יום (במהלך תקופה זו יוכל החייב למשוך את הכספים לידיו). לאחר 30 יום ניתן לעקל את הכספים הללו מחשבון הבנק של החייב.

      למרות זאת, אם תיק ההוצאה לפועל נפתח נגד החייב בגין חוב מזונות, ניתן יהיה לעקל את הגמלאות והקצבאות המגיעות לחייב מהמוסד לביטוח לאומי ללא כל הגבלה."...

      https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%A0%D7%9B%D7%A1%D7%99%D7%9D_%D7%95%D7%9B%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%9D_%D7%A9%D7%90%D7%A1%D7%95%D7%A8_%D7%9C%D7%A2%D7%A7%D7%9C_%D7%91%D7%94%D7%95%D7%A6%D7%90%D7%94_%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%A2%D7%9C

      בברכה.

      • דמי אבטלה תחשיב
        אלון ס | 07/10/2020 12:15

        שלום

        אדם בתקופת אכשרה עבד 6 חודשים בעבודה עם שכר 10 ברוטו ועזב את העבודה והתחיל עבודה אחרת ועבד בה 7 חודשים עם שכר 7 ברוטו, לצורך תחשיב הקצבה האם ייקחו את השכר הגבוהה מביניהם? או ממוצע הכנסות של שתיהם?

        אלון

        • הבסיס לחישוב דמי אבטלה
          אורנה | 07/10/2020 12:23

          שוב שלום לך,

          הבסיס יחושב על פי ממוצע השכר ב-6 חודשים אחרונים מחולק ב-150,

          למציאת השכר היומי לחשוב דמי אבטלה.

          ראה מתוך סכום הקצבה:

          https://www.btl.gov.il/benefits/Unemployment/Pages/sum.aspx

          יש גם מחשבון לבדיקה מקדימה.

          בברכה.

          • אופן קיזוז דמי אבטלה מחוב לביטוח לאומי
            אלון ס | 07/10/2020 20:12

            שוב שלום,

            במידה ואדם חייב חוב של 11 אלף ש״ח לביטוח לאומי, כאשר דמי האבטלה נניח 4 אלף ש״ח שאמורים להכנס יקוזזו כולם כנגד החוב או חלק מהסכום? אודה להבהרה

            • קיזוז חוב
              אורנה | 08/10/2020 09:41

              אם לא תגיע להסדר תשלומים, יקזזו חובות קודם כל.

              על מנת לקבל מענה אישי ספציפי על פנייתך, ממליצה על פניה ישירה לסניף/גבייה:

              https://www.btl.gov.il/About/contact_us/Pages/contact-snif.aspx

              בברכה.

              • חישוב סכום דמי אבטלה סוגיה
                אלון ס | 12/10/2020 01:21

                שוב שלום,

                אדם אשר יצא לחל״ת נניח באמצע החודש עד סופו, קיבל תלוש שכר רק עבור חצי חודש, האם אותו סכום בחצי התלוש ייכנס לחישוב דמי האבטלה כחלק מ-6 חודשים אחרונים? או שצריך לקחת את הסכום עבור תלוש שכר חודשי מלא? אודה להבהרה

                כי בעצם אם אקח לחישוב רק תלוש עבור חצי חודש הסכום הכולל לדמי אבטלה ייצא נמוך יותר ויוצא שהיציאה לתקופת חל״ת פגעה בו.

                • הבסיס לחישוב דמי אבטלה
                  אורנה | 12/10/2020 08:52

                  שוב שלום לך,

                  את הבסיס לחישוב מחשבים מחודשים מלאים.

                  ילכו אחורה עד למציאת חודש עבודה מלא.

                  בברכה.