כמה זמן נמשכים הליכים נגד דייר סרבן?

  • הליך נגד סרבנים
    עדו | 06/10/2020 12:54

    הליך משפטי נגד דיירים סרבנים בתמא. מה הטווח, בין כמה שנים לכמה שנים , נמשך בממוצע? לא או ה תדחה. מחייבת אלא אמת מידה כללית ממוצעת? (חצי שנה? 10 שנים?)

    • כמה זמן נמשכים הליכים נגד דייר סרבן?
      עו"ד הדר פינק טבת | 08/10/2020 12:52

      שלום, עדו

      קשה לי להשיב לשאלתך, שכן העניין תלוי במספר משתנים שאינם ידועים. ראשית, הלשכה הרלוונטית - לכל מפקח לוח זמנים משלו לדיונים, והמועדים משתנים מלשכה ללשכה, בהתאם לעומס ניהול התיקים הספציפי של המפקח על המקרקעין שבתחומו מצוי הפרוייקט.

      כמו כן, הליך ראשוני יכול שלא לסיים את הסאגה, ולהמשיך בערעור.

      בנוסף קיימות שאלות משפטיות רלוונטיות, הנובעות מנימוקי הסרבנות. ככל שמדובר בטענות סרק, מן הסתם הדיון בכך יהיה מהיר יותר מאשר דיון ענייני בטענות התנגדות שיש בהן טעם. לעיתים נדרש שינוי של התכנון כדי להגיע להסכמות או להחלטה שיפוטית, וזה יכול לארוך זמן נוסף.

      וישנם גורמים נוספים שיש בהם להשפיע על ההליך המשפטי.  כך שאין באפשרותי לתת לך תשובה ישירה ומדויקת.

      אך אם אתה מתעקש על מסגרת זמנים בלתי מחייבת אוכל להשיב לך כניחוש מושכל, לאור נסיוני בתחום, על תהליך שבין שנה לשלוש שנים, אך כמובן שאין בכך כדי לקבוע מסמרות.

      בהצלחה

      בברכה,

      הדר פינק טבת, עו"ד
      מנהלת פורום תמ"א 38
      ביאליק 3, חיפה

      טלפון: 077-4049484 , מייל: Hadar@tevetlaw.com