אי ציות לאור אדום ברמזור

  • נהג חדש- מעבר באור אדום
    דורון | 05/10/2020 13:14

    הבת שלי עצרה ברמזור אדום בשעה 20:50 בצומת מרומזרת. היא התכוונה לנסוע ישר והמתינה לאור הירוק. לפתע התחלף האור לירוק לפונים שמאלה והיא בטעות נסעה ישר באדום. מאחוריה נסע איש משטרה אשר הורה לה לעצור ורשם לה דוח עם קנס 1500 ש"ח ו 10 נקודות.
    מאחר והיא נהגת חדשה (לא נהגת צעירה. היא בת 23) עם רישיון כחצי שנה, האם היא צפויה לעונש נוסף בעקבות המקרה?

    • אי ציות לאור אדום ברמזור
      יעקבי | 05/10/2020 15:38

      שלום דורון,

      עבירה זו כלולה ברשימת עבירות תנועה המנויות בתוספת השלישית של פקודת התעבורה.

      (2) עבירה לפי תקנה 22 לתקנות התעבורה, תשכ"א-1961, לגבי אי-ציות נוהג רכב לרמזור ואי-מתן זכות קדימה

      נהג חדש העובר עבירה כזו יצטרך לעבור מבחן עיוני מחדש וכן תוארך תקופת 'נהגת חדשה' בשנתיים נוספות.

      בברכת נהיגה זהירה.

      הערה: אינני עו"ד רק בא לסייע.