חישוב דמי לידה בזמן קבלת דמי אבטלה

  • חישוב דמי לידה בזמן קבלת דמי אבטלה.
    נועה | 04/10/2020 21:26

    ערב טוב!
    כתבתי בפורום דיני עבודה,כי לא ראיתי שיש פורום ביטוח לאומי.נראה לי שייך יותר לפורום הזה.
    אני עובדת כ5 שנים אצל 2 מעסיקים בתחום החינוך,שבאופן קבוע מוצאים אותי לחלת בחודשיים יולי אוגסט.
    בשל הקורונה הוצאתי לחל"ת פעם נוספת גם במרץ השנה(2020)עד למאי וחזרתי לעבוד ביוני יולי והוצאתי שוב לחלת.
    לצערי ביטוח לאומי חישבו לי את דמי האבטלה כהמשך לחלת הראשון שהיה ביולי-אוגסט 2019.למרות שהספקתי מאז לעבוד בחודשיים ספטמבר-מרץ והמשכורת שלי הייתה גבוהה כמעט פי 2.אבל הבנתי מהם שאין להם יכולת לחשב מחדש את דמי האבטלה.
    אני אמורה ללדת בנומבר ולצערי סיכוי קלוש שאשוב לעבוד אחרי סוכות.
    השאלות שלי הם:

    א.האם גם בחישוב דמי הלידה ביטוח לאומי יתעלמו מהחודשיים בהם עבדתי השנה ספטמבר עד מרץ ויוני יולי ויחשבו לי רק עפ"חודשי העבודה שקדמו לתקופת האבטלה הראשונה?

    ב.במידה וכן יעזור שאבקש מהמעסיקים לחזור אפילו לשבועיים עבודה לפני הלידה כדי שביטוח לאומי כן יתחשבו בחודשיים שעבדתי בהם השנה(ההפרשי שכר בין המשכורות משמעותיים מאוד).

    תודה רבה!!חג שמח!

    • חישוב דמי לידה בזמן קבלת דמי אבטלה
      אורנה | 05/10/2020 12:01

      שלום לך,

      אכן, לא ניתן לשנות את גובה דמי האבטלה כי הם קובעו בהרשמה ראשונה,

      באתר שירות התעסוקה. גם אם השכר נמוך יותר, זה משאר כמות שהוא.

      לגבי דמי לידה, יערכו ממוצע השכר ב-6 חודשים, או בממוצע השכר ב-3 חודשים,

      שקדמו לחודש הפסקת העבודה בהיותך בהריון, הגבוה מביניהם.

      דמי אבטלה לא נכנסים לחישוב.

      ראי מתוך חישוב סכום דמי הלידה:

      https://www.btl.gov.il/Simulators/Pages/DmeyLedaCalc.aspx

      בברכה ומועדים לשמחה.

    • המשך שאלה חישוב דמי לידה בתקופת אבטלה.
      נועה | 05/10/2020 12:27

      צהריים טובים!ותודה על המענה המהיר.
      לפי מה שרשמת לי יחשבו לי את דמי הלידה עפי החודשיים שקדמו לתקופת האבטלה בזמן ההריון.
      אבל ראיתי שמישהי אחרת שאלה שאלה מאוד דומה לשלי ושם ענו לה את התשובה הנ"ל:
      "אם קבלת דמי אבטלה עד ללידה, ישלמו על פי אותו בסיס, שנלקח בחישוב דמי האבטלה".
      החודשיים שנלקחו אצלי לחישוב דמי האבטלה אלו חודשיים משנת 2019 לפני שעוד נכנסתי להריון.

      יצאתי מבולבלת :)
      במידה ובאמת יקחו לי את החודשיים משנת 2019 בגלל שאני אקבל דמי אבטלה עד ללידה.יעזור לי לבקש מהמעסיק לחזור לעבוד אפילו לימים בודדים לפני הלידה כדי שהחודשיים בהם עבדתי בזמן ההריון ילקחו לחישוב דמי הלידה?.

      • הבסיס לתשלום דמי לידה
        אורנה | 06/10/2020 10:30

        שוב שלום לך,

        אכן מחשבים על פי ממוצע השכר לפיו שולמו דמי אבטלה.
         לגבי הגב' ששאלה, היא היתה בהריון לפני יציאתה לחל"ת או פוטרה.
        זה לא המקרה שלך.

        מומלץ לחזור לעבודה עד ללידה, שיהיה לך בסיס אחר לתשלום דמי הלידה.
        מי שנכנסת בחל"ת להריון, אין יחסי עובד מעביד. לכן לא יתקיים היום הקובע לתשלום דמי לידה, בהיותך בהריון בזמן שאת עובדת.

        בברכה ובהצלחה!

      • דמי לידה מענה לשאלתך מביטוח לאומי/אימהות
        אורנה | 11/10/2020 12:21

        שלום לך,

        ראי את המענה שקבלתי לשאלתך מביטוח לאומי/אימהות:

        "התנאי הבסיסי לדמי לידה הוא שיש יום קובע - היום שבו חלה הפסקת עבודה בהיות העובדת בהיריון.

        לצערי תנאי זה לא השתנה ונשאר הכרחי לשאלת הזכאות לדמי לידה. "

        ועוד לשאלתי, כיצד יחושבו דמי הלידה אם את חוזרת לעבודה עד ללידה:

        "בשלב זה לא אוכל לתת תשובה סופית.

        צריך לראות מה תהייה ההכנסה שלה מול דמי האבטלה שקיבלה. "

        בברכה.

        • המשך זכאות לדמי לידה
          נועה | 11/10/2020 16:57

          ערב טוב!
          תודה ענקית על הבירור מול ביטוח לאומי.
          אבל נלחצתי קצת מהתשובה שלהם לגבי הזכאות לדמי הלידה,לגבי הסעיף שהפסקתי לעבוד בזמן ההריון.
          אני נכנסתי להריון בתחילת מרץ בזמן שעוד עבדתי, שבועיים אח"כ ב15.3 הוצאתי לחל"ת בגלל משבר הקורונה. חזרתי לעבודה בחודשיים מאי-יולי ובאוגסט הוצאתי שוב לחלת כנראה עד סמוך ללידה.
          זה נחשב שעבדתי בזמן ההריון נכון?
           הייתי בחלת גם ביולי אוגסט 2019 השאלה היא אם הם מסתכלים על כל התקופה כאבטלה והחודשיים בהם עבדתי בזמן היותי בהריון לא נחשבים?
          מנסה להשיג אותם בטלפון ולא מצליחה.

          • דמי לידה - היום הקובע
            אורנה | 12/10/2020 08:56

            שוב שלום לך,

            אם עבדת בתקופה בה היית בהריון, אז יש לך יום קובע,

            דהיינו הפסקת עבודתך בהיותך בהריון.

            לגבי השבועיים ימים, זה בספק אם אפשר להוכיח.

            צריך להיות לפחות בחודש ראשון, כל פי תנאי הזאות:

            https://www.btl.gov.il/benefits/maternity/Childbirth_Allowance/Pages/%D7%AA%D7%A0%D7%90%D7%99%20%D7%94%D7%96%D7%9B%D7%90%D7%95%D7%AA.aspx

            בברכה ובהצלחה!