האם אפשר להגיש תביעת לשון הרע בגין כתב אישום?

  • האם אפשר להגיש תביעת לשון הרע על כתב אישום פלילי ?
    ליאת | 04/10/2020 13:30

    האם אני יכולה להגיש תביעת לשון הרע על כתב אישום פלילי ברשלנות של המשטרה עקב הליך לא הוגן ואי ירידה לחקר האמת? אני יכולה להוכיח את זה.

    • האם אפשר להגיש תביעת לשון הרע בגין כתב אישום?
      עו"ד תום שנפ | 04/10/2020 15:49

      ליאת שלום,

      סעיף 13(5) לחוק איסור לשון הרע קובע כי "פרסום ע"י שופט, חבר של בית דין דתי, בורר, או אדם אחר בעל סמכות שיפוטית או מעין שיפוטית על פי דין, שנעשה תוך כדי דיון בפניהם או בהחלטתם, או פרסום על ידי בעל דין, בא כוחו של בעל דין או עד, שנעשה תוך כדי דיון כאמור; " לא ישמש עילה למשפט פלילי או אזרחי בגין לשון הרע.

      הרציונל לכך ברור - מתן אפשרות למערכת המשפט, לעורכי הדין ולצדדים, להתנהל בחופשיות ללא החשש כי הדברים שהם כותבים, אומרים או טוענים במסגרת ההליך המשפטי יקימו כנגדם עילת תביעה חדשה בגין לשון הרע.

      מכאן, לצערי התשובה לשאלתך היא שלילית - לא ניתן להגיש תביעת לשון הרע בגין כתב אישום שהוגש כנגדך. הדברים נכונים גם אם תצליחי להוכיח כי הליך זה הוגש ונוהל כנגדך ברשלנות, וללא ירידה לחקר האמת.

      בנוסף, ממילא עשויות לעמוד למשטרה הגנות נוספות שעה שביצעה את עבודתה מכוח חוק.

      המלצתי היא שתמקדי את מירב מאמציך בניהול ההליך הפלילי.

      מקווה שהייתי לך לעזר.

      בברכה,

      תום שנפ, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      ה' באייר 39, ראשון לציון
      טלפון: 050-8550611 ; מייל: office@schnapp-law.co.il