אי העסקה אצל לקוח של המעסיק הקודם

  • יכולת לעבוד אצל לקוח של המעסיק הקודם
    ירדן | 03/10/2020 21:56

    שלום,

    סיימתי עבודה אצל ספק שירות, ואחד מהלקוחות שלי הציע לי לעבוד אצלם. אני לא יודע אם הוא מתכוון בתור מחליף לספק הקודם או בנוסף לספק הקודם.

    בחוזה בעבודה קודמת, חתמתי על הסכם אי תחרות שבו כתוב:

    "הנני מתחייב/ת כי במהלך עבודתי בחברה, וכן במשך תקופה של 3 חודשים ממועד סיום

    העסקתי בחברה, מכל סיבה שהיא:

    1. לא אעסוק, במישרין או בעקיפין, בין לבדי, בין ביחד עם אחרים ובין במסגרת כל

    תאגיד ו/או גוף, בכל עיסוק אשר יש בו משום תחרות או פגיעה, במישרין או

    בעקיפין, בקבוצה או בכל עיסוק בתחום שהקבוצה עסקה בו, עד למועד סיום

    עבודתי בחברה.

    האמור בסעיף זה יחול עלי, בין אם העיסוק המתחרה מבוצע על ידי, לבדי או ביחד

    עם אחר, ובין אם עיסוקי בעיסוק מתחרה הינו כבעל עניין או בעל שליטה בכל תאגיד

    וגוף, המנהלים ו/או שינהלו עסק בתחום כלשהו מעיסוקי הקבוצה בכל מקום בארץ

    ומחוצה לה, כפי שיהיו מעת לעת והכל, ובלבד שיש בעיסוקים אלו כדי לפגוע

    בהתחייבויותיי כלפי החברה בסעיף 1 לעיל.

    2. לא אפנה, לא אציע עבודה ולא אעסיק בין בתמורה ובין שלא בתמורה את מי

    מעובדי הקבוצה או מי שהיה עובד בתקופה של 6 חודשים שקדמה לסיום העסקתי

    בחברה.

    3. לא אפנה, במישרין או בעקיפין, ללקוחות הקבוצה או לכל מי שהיה לקוח של

    הקבוצה במועד סיום עבודתי בחברה או ב-6 החודשים שקדמו לכך."

    לא ברור לי:

    - אני לא יכול לעבוד אצל הלקוח ההוא עד 3 חודשים, או עד 6 חודשים?

    - בנוסף, זה משנה אם אני לא פניתי ללקוח, אלא הלקוח פנה אליי? אם הוא פנה אליי, למשך כמה חודשים אני צריך לחכות עד שאעבוד אצלו?

    • אי העסקה אצל לקוח של המעסיק הקודם
      עו"ד לילך אקרמן | 03/10/2020 23:18

      שלום רק

      על פניו מהסעיף שציינת אם לא אתה ביצעת את הפניה אז מדובר ב3 חודשים אבל ופה אבל גדול- בנושא שכזה לא הייתי מסתמכת על ציטוט חלקי מהסכם ועל מענה כללי בפורום זו לא תשובה של שחור ולבן אלא יש לבחון לעומק את כל ההסכם, את טיב העבודה, טיב הלקוח, מה העבודה החלופית, מה החפיפה בין שני המקומות, באיזה מידע אתה משתמש וכיוב כדי לדעת לעמוד על הסיכונים ועל התקופה לה התחייבת והפעולות שיש לנקוט.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il