אולי זה הטרדה באמצעות מתקן בזק

  • שאלה חשובה: מטורף שולח תמונות זוועה באתר fxp
    עידו | 03/10/2020 04:16

    שלום. סליחה מראש על התאור. הוא נחוץ להמחשת הנושא.

    מטורף שולח כבר חצי שנה באתר הזה תמונות זוועה המשטרה איתרה אותו ועצרה. שיחררו אותו. נאמר לי ע"י מנהלים באתר שאין חוק שאסור. האם זה נכון

    • אולי זה הטרדה באמצעות מתקן בזק
      משפטן חובב | 04/10/2020 15:17

      תלוי מה כונתו האם להטריד גרידא או אולי ליצור בהלה בציבור.

      או שאולי הוא פשוט רוצה להעלות לאינטרנט תמונות שזה מותר

      • ברור שהוא רוצה להפחיד או לעורר בהלה. לשלוח
        עידו | 05/10/2020 10:51

        תמונות זוועה זה לא כמו לשלוח תמונות רגילות. מסכים איתי?

        מבקש תגובה מעו"ד

        תודה

      • מה זה מתקן בזק  לת
        עידו | 06/10/2020 22:27

    • שאלה בנוגע לפרסום תמונות זוועה
      עו"ד אמיר מורשתי | 07/10/2020 09:56

      עידו יקר, השאלה שלך היא מורכבת והתשובה לגביה משתנה בהתאם לתמונות השונות המתפרסמות , להקשר ולמטרה שלשמם פורסמו התמונות. יחד עם זאת, ישנם חוקים שונים שמתייחסים לפרסומים שונים למשל: חוק הגנת הפרטיות קובע ,כי תהא זו עבירה פלילית אם אדם מפרסם  בנסיבות הללו: " (3) צילום אדם כשהוא ברשות היחיד;
      (4) פרסום תצלומו של אדם ברבים בנסיבות שבהן עלול הפרסום להשפילו או לבזותו;
      (4א) פרסום תצלומו של נפגע ברבים שצולם בזמן הפגיעה או סמוך לאחריה באופן שניתן לזהותו ובנסיבות שבהן עלול הפרסום להביאו במבוכה, למעט פרסום תצלום בלא השהיות בין רגע הצילום לרגע השידור בפועל שאינו חורג מהסביר באותן נסיבות; לעניין זה, "נפגע" – מי שסבל מפגיעה גופנית או נפשית עקב אירוע פתאומי ושפגיעתו ניכרת לעין"
      גם בסעיף 24א(2) לחוק הנוער ( טיפול והשגחה ) נקבע בין השאר כי תהא זו עבירה פלילית אם : "(2) המפרסם תמונת עירום של קטין שמלאו לו 5 שנים ויש בפרסום כדי לזהותו,
      ישנן הוראות בחוק העונשין האוסרות פרסום של תכני תועבה למשל סעיף 214 (ב) לחוק העונשין הקובע:"המפרסם פרסום תועבה ובו דמותו של קטין, לרבות הדמיית קטין או ציור של קטין, דינו – מאסר חמש שנים." מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי