ארבעה שותפים בדירה

  • שאלה
    יוסי | 02/10/2020 19:57

    שלום,

    אני גר בדירת שותפים שנכנסתי לגור בה לפני מס' חודשים. לפני שנכנסתי לגור בדירה נאמר לי שהדירה מיועדת ל-3 דיירים. לפני כחודש נכנס לגור איתנו דייר חדש. דייר זה הביא לחדרו חבר שנמצא פה כבר שבועיים. מבחינתי היה בסדר כי רציתי לשמור על יחסים טובים עם השותף. החבר ישן פה, מבשל לעצמו אוכל במטבח המשותף ומתפקד כדייר לכל דבר. בשעות היום השותף נמצא בעבודתו וחברו יושב אצלו בחדר ומדי פעם יוצא למטבח. בבירור שעשיתי עם השותף הוא אמר לי שהחבר נמצא פה באופן זמני מבלי לנקוב במשך השהות המתוכננת של חברו. הוא גם סיפר שבאופן כללי החבר הזה גר בדירה אחרת לא רחוק מאיתנו. היום כשהשותף לא היה בדירה ניצלתי את ההזדמנות לשאול את חברו והתברר לי שהוא לא באמת גר במקום אחר ושהדירה שלנו היא בעצם הדירה שלו והוא מתחלק עם השותף בהוצאות שכר הדירה. פשוט שאלתי אותו והוא ענה בתמימות. לאחר מכן כששאלתי את השותף לפשר העניין (ולגבי זה שהוא שיקר לי), הוא טען שלחבר לא היה נעים לכן כדי לתת לגיטימציה לזה שהוא בדירה ומשתמש במטבח אז הוא משלם אבל לטענתו לא כך הדבר והוא לא מתחלק איתו בשכ"ד בנוסף אמר שלחבר אין איפה להיות ושפינו אותו מהאכסניה ששהה בה לפני כן (פתאום המציא שהיה ישן באכסניה...) ושהוא לא רוצה שהחבר יישן באכסניה אחרת בגלל החשש מקורונה. כששאלתי עד מתי ישאר בדירה אז אמר שלא ידוע לו כי תקופה לא ברורה (קורונה). אציין שעד כמה שידוע לי לחבר הזה יש מכרים שהוא יכול לשהות אצלם. אציין גם שמבדיקה שעשיתי יש אכסניות שמקבלות אורחים בימים אלה וניתן להזמין חדר לאדם אחד ז"א יש לו אופציות אחרות מלבד דירה זו.. מבחינתי לא מתאים לי לגור בדירה עם 4 דיירים כי פחות נוח. נאמר לי במפורש שזו דירה ל-3 לכן חתמתי על החוזה. אני חושש גם שהשותף השני יקח דוגמה משותף זה ויביא לדירה מישהו שיגור איתו ונהיה 5. אני יודע שהשותף מפר חוזה. מהן האפשרויות המשפטיות שיש לרשותי כעת?

    תודה.

    • ארבעה שותפים בדירה
      ליאור חאיק, עו"ד | 03/10/2020 15:46

      היי יוסי,

      אני מציע לפנות בשלב ראשון למשכיר ולשותף באמצעות מכתב התראה לפני נקיטת הליך משפטי, באמצעות עורך דין, להודיע על דבר ההפרה ולבקש את תיקונה מייד.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • תוספת
        יוסי | 03/10/2020 16:46

        במידה ולמרות מכתב מעו"ד הם לא ישנו את דרכיהם, מה יהיה השלב הבא?