עבירת מהירות ונהג חדש

  • כבר לא חדש
    אסף | 01/10/2020 03:30

    כאשר עבירת מהירות 8 נקודות בוצעה בהיותי נהג חדש אבל כבר חלף זמן וכבר איני נהג חדש והמשפט וההרשעה מתקיימים עכשיו. האם אחזור להיות נהג חדש?

    • עבירת מהירות ונהג חדש
      יעקבי | 01/10/2020 07:31

      שלום אסף,

      ראה פקודת תעבורה 12 א':

      (ב) (1) הוגש נגד נהג חדש כתב אישום בשל עבירה מן העבירות המפורטות בתוספת השלישית, תוארך תקופת היותו נהג חדש עד תום ההליכים המשפטיים בעניין האישום האמור.

      ובהמשך של אותה פקודה:

      (ד) הורשע נהג חדש בעבירה מן העבירות המנויות בתוספת השלישית, תוארך תקופת היותו נהג חדש בשנתיים נוספות ובלבד שעמד בהצלחה בבחינות ובבדיקות כפי שקבע השר; הארכת התקופה הבסיסית או ממועד ההרשעה, ואם נגזרה פסילת רישיון בהרשעה כאמור - מתום תקופת הפסילה, לפי המאוחר.

      • תיקון סעיף ד בפקודה 12 א'
        יעקבי | 01/10/2020 07:36

        בסעיף ד' נשמטו כמה מילים וזה הנוסח המלא:

        (ד) הורשע נהג חדש בעבירה מן העבירות המנויות בתוספת השלישית, תוארך תקופת היותו נהג חדש בשנתיים נוספות ובלבד שעמד בהצלחה בבחינות ובבדיקות כפי שקבע השר; הארכת התקופה הבסיסית תימנה מתום התקופה הבסיסית או ממועד ההרשעה, ואם נגזרה פסילת רישיון בהרשעה כאמור - מתום תקופת הפסילה, לפי המאוחר.

        • תוספת שלישית?
          תוספת שלישית | 01/10/2020 07:38

          לא ראיתי שהעבירה שציינתי מופיעה בתוספת השלישית?

          • התוספת השלישית
            יעקבי | 01/10/2020 10:41

            שוב שלום,

            זוהי רשימת העבירות הכלולות בתוספת השלישית (מתוך חוברת תקנות התעבורה 2019):

            1. עבירה לפי סעיפים 10, 43, 44 או 65 לפקודה זו.

            2. עבירה לפי תקנה 22 לתקנות התעבורה, התשכ"א-1961, לגבי אי-ציות נוהג רכב לרמזור ואי-מתן זכות קדימה, עבירה לפי תקנות 26(2), 47, 54 או 57 לתקנות האמורות, ועבירה לפי תקנה 144 לתקנות האמורות, אי-הודעה על תאונת דרכים או אי-הגשת עזרה לנפגע בתאונת דרכים.

            3. עבירה לפי פקודה זו או התקנות לפיה אשר גרמה לתאונת דרכים שבה נפגע אדם.

            4. עבירה שבית המשפט גזר על מי שעבר אותה פסילה בפועל מהחזיק ברשיון נהיגה לתקופה של שלושה חדשים או יותר.

            תקנה 54 מתייחסת למהירות מופרזת!

            • תחכים אותי
              אסף | 01/10/2020 11:13

              יודע. בדקתי טרם שאלתי. ולא ראיתי את העבירה שציינתי בתוספת. תחכים אותי?

              • סימנתי לך במודגש עם קו תחתון
                יעקבי | 01/10/2020 19:28