חתימת זכרון דברים

  • רישום הירת אזהרא בטאבו לטובת הקונה
    חסוי | 30/09/2020 16:05

    שלום
    חתמתי על זיכרון דברים לקניית דירה ראשונה המחיר כ 1200000 שח.
    תוך כשבוע עורך הדין של המוכרת ישלח לי טיוטת הסכם.
    אני לוקח משכנתא כ 50 אחוז,ולהם יש משכנתא עם הערת אזהרא בטאבו לטובת הבנק שלהם.
    ניקבע שתשלום 1 יהיה 10 אחוז בחתימת חוזה.תשלום שני משכנתא.ונשאיר כ 10 אחוז בקבלת המפתח.
    אצטרך לרשום פעמיים הערת אזהרא
    1. כאשר אני מעביר 10 אחוז.
    2. בפעם השנייה לטובת הבנק שלי.
    3. המשכנתא של המוכר סביב 400000 שח תיסגר על ידי.
    אני לא מיוצג שאלותיי:
    1. מי אמור לרשום את ההערות אזהרא,הקונה או המוכר?
    2. כאשר אני מעביר לבנק שלהם יתרת משכנתא וסוגר להם משכנתא..מי אמור למחוק הערת אזהרא לטובת הבנק שלהם הבנק?
    3. במידה ואני אמור לרשום הערת אזהרא לטובתי או לטובת הבנק שלי,האם אני יכל לעשות זאת מהבית דרך המחשב ,ואיזה מסמכים אני צריך לצרף להם??
    תודה מראש.

    • חתימת זכרון דברים
      דיין ובורר | 30/09/2020 17:13

      כדיין בבי"ד לעניני ממונות וכן כבורר.

      אני מבין מהשאלה שעשית זכרון דברים ללא עו"ד.

      ומהנסיון שלי זה טעות גדולה, ולכן אני מציע לך בהקדם לפנות לעו"ד שמתעסק במקרקעין.

      שינסה לעזור לך בענין.

      מקוה שעזרתי

      • רישום הערת אזהרא
        חסוי | 04/10/2020 12:04

        במידה ואני מעוניין לרשום הערת אזהרא,כיצד אני עושה זאת ללא עורך דין??

    • ביצוע חוזה מכר
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 04/10/2020 11:13

      שלום רב,

      עסקת מקרקעין היא עסקנ יקרה וחשובה ומומלץ להעזר במהלכה ביעוץ ויצוג משפטי ע"י עו"ד.

      את הערות האזהרה לטובת הרוכש והבנק למשכנתאות מטעמו רושם בדרך כלל הקונה.

      את הערת האזהרה או המשכנתא של המוכר באחריות המוכר להסיר בהתאם לתנאי החוזה.

      בשלב זה רק עו"ד בעלי כררטיס חכם יכולים לרשום הערת אזהרה בצורה מקוונת.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com