הודעה על הפסקת פעילות

  • הודעה ממס הכנסה על הפסקת פעילות
    shlosik | 30/09/2020 10:54

    הי,

    קיבלתי אתמול הודעה ממס הכנסה על סגירת התיק עקב הפסקת פעילות העסק.

    העסק אכן לא פעיל בתקופה האחרונה (השלכות קורונה), אבל כרגע בערך פעם בחודש-חודשיים יש עבודה, וכשהמשק יחזור לפעילות אני בוודאי מתכנן להפעיל את העסק מחדש.

    מה המשמעות של זה?
    האם אני צריך להפסיק להוציא חשבוניות?
    האם אני יכול פשוט לפתוח מחדש וזהו?

    • הודעה על הפסקת פעילות
      עו"ד משה (מוש) גבע | 06/10/2020 17:33

      אני מניח שהתכוונת לסגירת תיק העוסק במע"מ ולא בתיק מס הכנסה.

      במע"מ נוטים לסגור תיקים באופן עזום כאשר אין פעילות במשך תקופה מסויימת.

      לכן, עד לפתיחה מחדש, אינך יכול להוציא חשבוניות מס/ קבלות כי העוסק שלך לא פעיל.

      בברכה,

      משה גבע, עו"ד
      שותף ומנהל סניף תל - אביב
      סלי אילון ושות' - משרד עורכי דין מיסים
      יעוץ וליווי מקצועי ומשפטי בתחום המיסים

      רח' הארבעה 28 ת"א
      טל': 03-5084525; מייל: moshe@gevalaw.co.il

      • דווקא כן ממס הכנסה
        shlosik | 06/10/2020 18:07

        שום מכתב ממע"מ, רק מס הכנסה.

        זה לשון המכתב:

        אגף מס הכנסה ומיסוי מקרקעין
        הודעה על סגירת תיק

        הרינו להודיעכם שתיקכם מס' XXX נסגר בתאריך XXX.
        אם תחודש הפעילות העסקית עליכם להודיע לנו על כך, כנדרש עפ"י החוק.