תקרת התמורה במכר שתי דירות בפטור לרכישת דירה אחת ?

  • פטור ממס שהח
    שרלי | 30/09/2020 02:42

    מה תקרת סכום , אם בכלל יש תקרה של מכירת הדירות וקניית חלופית בניצול פטור ממס שבח לפי התנאים שבדין למכירת 2 דירות ורכישת אחת במקומן? אבקש ואודה על מענה ספציפי ולא על הנושא בכללותו.

    • תקרת התמורה במכר שתי דירות בפטור לרכישת דירה אחת ?
      יוסי קורן, עו"ד ו- רו"ח | 30/09/2020 09:10

      שירלי שלום רב,
      נכון לשנת 2020 - התקרה של התמורה ממכירת 2 הדירות היא בסך - 2,034,000 ש"ח,
      כאשר הדירה הנרכשת צריכה להיות (לפחות) בשווי של 75% מהתמורה בגין הדירות שנמכרו.
      ראוי לציין, כי יש גם תקרה נוספת של מעל 3.3 מ' ש"ח,
      אך לא מוענק פטור מלא ממס השבח.
      בהצלחה.

      בברכה,

      יוסי קורן, עו"ד ורו"ח
      מנהל פורום דיני מיסים

      כינור 14, ראש העין
      נייד: 054-3134250; מייל: yossi.koren.adv.cpa@gmail.com

      • 3.3

        מה הפטור או הנחה בתקרת 3.3