תיקונים בבית משותף

  • תיקונים בבית משותף
    משה | 29/09/2020 23:03

    שלום רב

    אימי אשה מבוגרת שיש לה בדירה דליפת מים מהגשמים מהגג המשותף לכולם .והחורף מתקרב

    השכנים קודם רוצים לסייד חדר מדרגות ועוד קישוטים.

    ואחר כך אולי אם ישאר כסף אולי יתקנו את הגג . ואם בכלל - כי לא אכפת להם מהגג .

    האם אין עדיפות למפגעים בבית משותף על פני יופיו של הבניין? לא משנה מה יצביעו כולם ?

    אם לא יסכימו לתקן את הגג הנוזל ( המרזב)היא לא לא תשלם לוועד . האם פועלת נכון?

    תודה

    • תיקונים בבית משותף
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 30/09/2020 14:59

      שלום משה,

      על הדיירים מוטלת חובה לאטום את הגג ולמנוע את הדליפה לדירת אמך. אם האסיפה הכללית לא תאשר את התיקון רשאית אמך להגיש תביעה כנגד הדיירים והנציגות ולאכוף עליהם את ביצוע התיקון או לבצעו בעצמה אחרי מתן התראה ולתבוע את הכספים מהדיירים.

      יחד עם זאת אמך איננה רשאית להפסיק על דעת עצמה את תשלומי דמי ועד הבית גם אם יש לה טענות כנגד הנציגות והדיירים.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • כדי לבצע בעצמה ולתבוע מהדיירים יש לעמוד ב-6 דרישות  לת
        על פי פסיקת בי''מ עליון | 02/10/2020 20:25