זכאות דמי פגיעה תאונת עבודה ממעסיק חדש

  • ימי מחלה
    ל | 29/09/2020 22:32

    שלום רב ,

    בשנת 2017 עשיתי תאונת דרכים במסגרת עבודה כיום אני עובד מעל שנה אצל מעסיק אחר יצאתי לחופשת מחלה למשך שבוע וחצי עקב כאבים בגב כתוצאה מהתאונה אני סובל מידי פעם מכאבים בגב, ברכיים וצוואר קיבלתי אישור מחלה אך המעסיק הנוכחי מסרב לשלם לי על ימי מחלה ומפנה אותי לביטוח לאומי לקבלת דמי מחלה בטענה שימי המחלה כתוצאה מתאונת עבודה (רשום באישור רופאי ) ולכן אם אני רוצה תשלום על ימים אלו עליי לפנות לביטוח לאומי , האם זה חוקי??
    אודה על תשובתכם המהירה

    • זכאות דמי פגיעה תאונת עבודה ממעסיק חדש

      שלום רב,

      במידה ואתה מקבל דמי פגיעה מהביטוח לאומי לא תהיה זכאי לדמי מחלה מהמעסיק

      במידה ודמי זכאות לפגיעה נגמרה ואתה כבר לא מקבל דמי פגיעה מביטוח לאומי  אתה תהיה זכאי לדמי מחלה מהמעסיק אם צבורים לזכותך ימי מחלה.

      בנוסף הייתי ממליצה לפנות לפורום ביטוח לאומי לבדיקת זכאותך

      בברכה,

      גלית אטיאס, עו"ד
      מנהלת פורום דיני עבודה
      התעש 20 כפר סבא, בניין בית הפעמון

      טלפון: 052-2643433, מייל: gaor12@gmail.com