פדיון קרן הפנסיה

  • פדיון כספי קרן פנסיה
    אלי | 26/09/2020 13:22

    שלום לכם

    ברצוני לפדורת את כספי הפנסיהשל מקום העבודה הקודם בניכוי 35 אחוז מס ואשתי מתנגדת לכך

    מכיוון שגם ככה לכל אחד מאיתנו זכויות במחצית הסכום בלבד-הצעתי לה שאפדה כמחצית הסכום ועל המחצית השניה רק לה יהיו זכויות

    היא טוענת שצריך לשם כך הסכם אצל עורך דין או חותמת בית משפט כי אם נערוך רק בינינו את ההסכם בכתב וכל אחד מאיתנו יחתום עליו-זה לא תופס

    האם היא צודקת?או שמספיק גם הסכם בכתב בין בני הזוג עם חתימה של כל אחד מהם?

    • פדיון קרן הפנסיה
      עו"ד מיקי חשמונאי | 29/09/2020 22:24

      אלי שלום,

      כל עוד אין החלטה שיפוטית המונעת ממך לפדות את קרן הפנסיה, או עיקול שהוטל עליו, זכותך לפדות את הקרן, הרשומה על שמך בלבד, בלי לקבל אישור מאשתך.

      השאלה האם מדובר בצעד נכון או לא, היא כבר שאלה אחרת, ששיקוליה כלכליים.

      אם תחליטו לערוך הסכם ביניכם, בנוגע לפדיון הקרן, אני מאוד ממליצה לעשות אותו באמצעות עו"ד, שכן מדובר בסוגיה מורכבת, המצריכה ידע ממשי בתחום זה.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il