האם חייבים לגלות הסכם מול קבלן תמא 38?

  • מוכר לא גילה
    עומר | 29/09/2020 19:00

    מוכר דירה לא גילה לקונה שהוא חתום עם קבלן לביצוע פרויקט תמא 38. א. האם הקונה מחויב בנסיבות לפרויקט? ב. האם אי גילוי זה הוא הטעיה?

    • האם חייבים לגלות הסכם מול קבלן תמא 38?
      עו"ד צבי מונדשיין | 29/09/2020 19:25

      עומר שלום

      הסכם ביצוע תמא 38 הוא פרט מהותי שחייב היה להיות חלק מהסכם המכר.

      אם המוכר לא גילה זאת, לכאורה לקונה יש עילת ביטול.

      כדי להשיב מהי מחויבותו של הקונה לקבלן תמא, יש לעיין

      בהסכם.

      סביר להניח כי הסכם ההתקשרות שנעשה עם כל דיירי הבניין,

      לא יוכל להתבטל בשל סירובו של דייר אחד.

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com

      • תמא
        תמא | 29/09/2020 19:30

        השאלה היא כזו- המוכר מחוייב לייזם ומחויב לייזם לא למכור מבלי להחתים את הקונה על כל מה שחתם המוכר לייזם. ברורמדהמוכר הפר ההסכם עם הייזם. השאלה היא אם לקונה יש חובה כלפי הייזם? או שבמחזור היחסים בין המוכר לקבלן יש הפרה . והקונה תם הלב לא צד ולא חייב על דבר שלא ידע והקונה לא מחוייב לייזם. אצפה רק לתשובה מנתחת הסיטואציה וכמובן לא לתשובה מחייבת בדין כי הרי לא ניתן לשפוך את כל הסוגיה במסגרת הפורום ומבלי לעיין בחוזה

        • האם חייבים לגלות לקונה על קיום הסכם מול קבלן תמא?
          עו"ד צבי מונדשיין | 30/09/2020 07:12

          המוכר אינו יכול לחייב צד שלישי מבלי לקבל את אישורו והסכמתו.

          זו הנחת הבסיס.

          המוכר אינו יכול לחייב את הקונה אם לא גילה לו על כריתת ההסכם בינו

          לבין הקבלן והקונה אינו מחויב להסכמות ביניהם אם לא הודע לו על ההסכם

          והוא חתם על הסכמתו להיכנס לנעליו של המוכר לצורך ביצוע ההסכם מול

          הקבלן.

          הסכם מול קבלן תמא הוא פרט חשוב העשוי להשפיע על רצונם של קונים לקנות את הנכס.

          אי גילוי הסכם זה, פוגם בתום הלב של המוכר ועלול להיחשב כעילה לביטול ההסכם בין המוכר

          לקונה אם זה אינו מעוניין להמשיך את מחויבות המוכר כלפי הקבלן.

          בברכה,

          צבי מונדשיין, עו"ד
          מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
          הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

          טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com

          • תמא
            עומר | 30/09/2020 07:51

            הי תודה. רשמת שעשוי להוות לקונה עילה לביטול חוזה.
            גם עילה לפיצוי מטעם של הפרת חוזה? המוכר הצהיר בסעיף מפורש חוזה שאין כל תכנית לבניה, שיפוצים ושיפורים.