הקטנת מסגרת אשראי

  • הורדת מסגרת אשראי
    קובי | 29/09/2020 18:39

    קיבלתי מכתב מהבנק כי הם בעקבות משבר הקורונה הם מבצעים צמצום במסגרות האשראי של העסק שלי. חשוב לי לציין כי אני לא בחובות, וכי למרות המשבר העסק ממשיך לעבוד. האם מותר להם לבצע פעולה כזו באופן שרירותי? האם הם חייבים את הסכמתי להורדה של קו האשראי?

    • הקטנת מסגרת אשראי
      עו"ד אבי זילברפלד | 30/09/2020 12:56

      שלום רב,

      הסכם אשראי מחייב את הבנק לתקופה לגיבה הוסכם, וניתן לשנותו רק מחמת התנאים הקבועים בהסכם, כגון: ירידה בהכנסות, חשש לסיכון עסקי, סך הבטחונות צומצם.

      ככל שהבנק מחליט על הקטנת/ביטול מסגרת האשראי, עליו לתת ללקוח התראה ואורכה של כשבועיים.

      מציע לבדוק מה הסיבה המדוייקת. אם לא חל שינוי לרעה - פנה בתלונה לממונה על תלונות הציבור (הגם שלא הייתי תולה בכך תקוות רבות).

      בהצלחה !

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", בן גוריון 34, רמת גן
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il