איום על שופט

  • איום על שופט - האם
    דניאל מרזוב | 29/09/2020 17:17

    אם אני מאיים על שופט נוכל שאם הוא לא חוזר בו מהשקרים בהכרעת הדין שלו ומנצל על חוסר ההגינות שלו אני מפרסם עליו ״ביקורת חוקית באינטרנט ״ האם אני עובר על עבירת איום?

    הרי הערך החברתי המוגן בעבירת איום זה שלוות הנפש של הפרט ואילו איום בביקורת חוקית זה לא צריך להוות פגיעה בשלוות הנפש.

    • איום על שופט
      עו"ד אמיר מורשתי | 04/10/2020 10:34

      דניאל יקר, פעולה כפי שאתה מציע יכולה להיות בסיס לאשמתך במספר עבירות לרבות עבירה של סחיטה באיומים בהתאם לסעיף  428. "המאיים על אדם בכתב, בעל פה או בהתנהגות, בפגיעה שלא כדין בגופו או בגוף אדם אחר, בחירותם, ברכושם, בפרנסתם, בשמם הטוב או בצנעת הפרט שלהם, או מאיים על אדם לפרסם או להימנע מפרסם דבר הנוגע לו או לאדם אחר, או מטיל אימה על אדם בדרך אחרת, הכל כדי להניע את האדם לעשות מעשה או להימנע ממעשה שהוא רשאי לעשותו, דינו - מאסר שבע שנים; נעשו המעשה או המחדל מפני איום או הטלת אימה כאמור או במהלכם, דינו - מאסר תשע שנים." עוד כדאי לדעת, כי בהתאם לסעיף 34כ לחוק העונשין "  נושא משרה שיפוטית לא יישא באחריות פלילית למעשה שעשה במילוי תפקידיו השיפוטיים, אף אם חרג בכך מתחום סמכותו."- הדרך לתקוף מסקנות עובדתיות ומשפטיות לא נכונות בהכרעת הדין היא על דרך הגשת ערעור ואיומים כפי שאתה מציע עלולים להוביל אותך לתוצאות משפטיות קשות לרבות למעצרך. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • אז מה כן מותר להגיד לשופט?
        דניאל | 04/10/2020 15:14

        איזה ניסוח מותר לי להגיד לפני שאני מפרסם עליו ביקורת? שהרי מותר לפרסם ביקורות באינטרנט שמעוגנות בעובדות

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 07/10/2020 10:14

          אסור לך לפנות אל השופט ישירות בדרישה כפי שרצית, אם אתה מעוניין להעביר עליו ביקורת הדרך הטובה ביותר היא באמצעות הגשת ערעור על פסק הדין או פניה לנציב התלונות על השופטים. ככל ואתה מעוניין לפרסם דבר כלשהו על שופט, זכותך לעשות זאת ובתנאי שמדובר בביקורת כנה ואדיבה לטיב ההחלטה של השופט בהתאם לתנאי סעיף 255 לחוק העונשין

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי