מצג שווא כהפרה חוזית

  • הטעיה שהופכת להפרה
    יזהר | 29/09/2020 15:15

    האם מצג שווא חוזי ( לא טרום חוזי) הינו גם הפרה ולא רק הטעיה? הבנתי מאמר של השופט עמית כי כאשר הצהרה הופכת לתניה מפורשת בהסכם באופן שמצג הפך במפורש או במשתמע להתחייבות חוזית, אזי מתקיימות זו לצד זו עילה של הטעיה והפרה. כי מניחים שהצדדים צפו מצב בו יתגלה פגם כלשהו כבר בשלב הטרום חוזי והסכימו בעת כריתת ההסכם כי הצד המתקשר יהיה זכאי לפיצוי מוסכם. ראה

    • מצג שווא כהפרה חוזית
      עו"ד צבי מונדשיין | 29/09/2020 18:08

      יזהר שלום

      אנא מקד את שאלתך.

      בברכה,

      צבי מונדשיין, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים ועורכי דין
      הרב ישעיהו משורר 20, פתח תקווה

      טלפון: 050-7767113, מייל: Zvimondlaw1@gmail.com

      • הפרה
        יזהר | 29/09/2020 18:29

        האם מצג שווא מטעה חוזי המעוגן כסעיף בחוזה שמצהיר צד לחוזה, צד לחוזה הסתמך על המצג( המצג שאין פגמים בדירה למעט פגם בודד שהוצהר. ולאחר החתימה התברר ש יש רטיבות ), עשוי להיות גם הפרה חוזית ולא רק הטעיה? השאלה כדי לדעת אם יתכן פיצויי הפרה או רק סעדים בגין פגמים בכריתה