סדר נשיה בפש"ר

  • שאלה לעורך דין נירהוד
    הלפר | 29/09/2020 14:13

    מי קודם בזכות קדימה: הוצאות כינוס כולל שכר טרחה לכונס ? או בעל זכות קזוז שקזז ?

    • סדר נשיה בפש"ר
      עו"ד עומר נירהוד | 08/10/2020 18:51

      שאלה מצויינת.

      אני לא בטוח שיש לה מענה בפסיקה עדכנית, מאז שהפסיקה הכירה בזכות קיזוז.

      אני מניח שבעל זכות הקיזוז קודם, כי מהותה של זכות הקיזוז היא שלקופה נכנסים כספים חלקיים בלבד

      לעומת זה הוצאות ההליך נלקחות מכסף ראשון בקופה - כלומר אם זה לא הגיע לקופה יש קדימות

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      רחוב הערבה 3, איירפורט סיטי
      טל': 03-3036301 ; מייל: omer@nirhod-law.co.il

      • רק הבהרה
        הלפר | 09/10/2020 09:36

        בסיפא לתשובתך לא היה ברור מאה אחוז. אם תוכל להבהיר: הכסף שקוזז ולכן לא הגיע לקופה אינו בדין קדימה לנאמן אלא לבעל זכות בקיזוז שקזז?