התיישנות פלילית על עבירת התחזות

  • התיישנות על התחזות
    אנונימית | 29/09/2020 12:26

    מהי ההתיישנות להתחזות לאדם אחר שאינו מהבאים: שאינו חולה, בעל תעודה, עובד ציבור או איש של מקצוע מסוים שנותן שירות? גמר חתימה טובה

    • התיישנות פלילית על עבירת התחזות
      עו"ד אמיר מורשתי | 04/10/2020 10:12

      פונה יקרה, בהתאם לסעיף 441 לחוק העונשין :"  המתייצג בכזב כאדם אחר, חי או מת, בכוונה להונות, דינו - מאסר שלוש שנים; התייצג כאדם הזכאי על פי צוואה או על פי דין לנכס פלוני והוא עושה זאת כדי להשיג את הנכס או את החזקתו, דינו - מאסר חמש שנים." בהנחה ומדובר על החלופה הקלה של העבירה, כלומר שהעונש הקובע לצידה הוא עד 3 שנות מאסר, הרי שתקופת ההתיישנות של העבירה היא 5 שנים מיום ביצוע העבירה- יחד עם זאת, בהתאם לסעיף 9 לחוק סדר הדין הפלילי תקופת ההתיישנות יכולה להתארך ולהימנות מיום הליך החקירה האחרון בפרשה ובלבד שתקופת ההתיישנות לא תעבור על 7 שנים מיום ביצוע העבירה. אך גם לכך יש חריגים ואפשר להאריך התקופה ע"י ראש אגף החקירות והמודיעין ופרקליט מחוז לשנה נוספת סה"כ, כך שייתכן שתקופת ההתיישנות בעבירה של התחזות כאדם אחר, תגיע ל 8 שנים מיום ביצוע העבירה. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • התיישנות
        אנונימית | 04/10/2020 12:01

        תודה רבה

        ואם ההתחזות היא לאדם בדוי או דמות בדויה שלא הייתה חיה מעולם, ולא לצורך הונאה, העונש יהיה זהה?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 04/10/2020 12:08

          ראשית בתשובתי התייחסתי לשאלת ההתיישנות ולא לשאלת העונש, אך כדאי לדעת שהתחזות לאדם בדוי שלא היה מעולם ולא לצורך הונאה אינה עבירה פלילית.

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          • ברצוני לברר
            אנונימית | 04/10/2020 12:11

            אם כך המתחזה הינו זכאי אוטומטית? לפני שמגיעים למסקנה זו בכל סאת צריך הליך משפטי?

            • המשך תשובה
              עו"ד אמיר מורשתי | 04/10/2020 12:58

              כשאין עבירה אז המשטרה גם לא תחקור ובהתאם לא יוגש כתב אישום ולכן לא יתנהל הליך משפטי

              בברכה,

              אמיר מורשתי, עו"ד
              מנהל פורום פלילי

              • המשך
                אנונימית | 04/10/2020 13:00

                תודה רבה