עבירה של זילות בית משפט

  • זילות בית המשפט
    חני | 26/09/2020 21:19

    האם ניתן לפרסם דברי אמת על שופט שמעשיו ביזו את דרכי השפיטה בעצמו במעשיו ודרך ניהול המשפט שלו?

    • עבירה של זילות בית משפט
      עו"ד אמיר מורשתי | 29/09/2020 08:41

      חני יקרה, סעיף 255 לחוק העונשין המגדיר את עבירת הזילות קובע: " האומר או כותב דבר על שופט או דיין לענין כהונתו בכוונה לפגוע במעמדו, או מפרסם דברי גידוף נגד שופט או דיין כדי להחשיד או לבזות את דרכי השפיטה, דינו - מאסר שלוש שנים, אולם ביקורת כנה ואדיבה לטיב החלטתו של שופט או דיין בדבר שיש בו ענין לציבור לא תהא עבירה לפי סעיף זה"- מכאן שאמירת האמת היא תנאי הכרחי אבל לא מספיק, וכמובן שאם אין לך ראיות חותכות לאותה "אמת" הרי שברור שהמצב שלך מחמיר. ישנן דרכים הרבה יותר טובות להעביר ביקורת על שופט וביניהם, פניה לנציב התלונות על השופטים או להגיש ערעור על פסק הדין של השופט . מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • תנאי הכרחי אך לא מספיק
        חני | 29/09/2020 17:13

        אילו עוד תנאים צריך? האם אמת ועניין בציבור מספיק?

        האם מדובר בנוסף בתחושות והבעות דעה זה מותר?

        אם הביקורת שלי כשרה לפי דיני לשון הרע האם זה בסדר?

        נציב תלונות הציבור לא תמיד עושה עבודתו.

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 07/10/2020 10:12

          כפי שהסעיף מלמד אותנו, אין די באמירת אמת כדי להיות מוגן מפני עבירה של זילות בית משפט ( וכמובן שאם מדובר באמת צריך שלאותה אמת יהיו ראיות טובות - למשל שהעו"ד שייצג אותך ימסור עדות התומכת באמת שלך ) הסעיף כן מאפשר להעביר ביקורת על שופט ובתנאי שמדובר בביקורת כנה ואדיבה לטיב החלטת השופט.

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          • מה כנה ואדיבה?  לת
            ה | 07/10/2020 14:48