תביעה על הטעייה בגין רכישה באינטרנט

  • רכישה באינטרנט
    שוני | 26/09/2020 09:04

    שלום

    ראיתי  עגלה תינוק דרך אתר ישראלי שמשווקים ציוד לתינוקות, התקשרתי וביקשתי אם ניתן לקנות את העגלה אבל עם גלגלים יותר גדולים וחזקים בגלל שהגלגלים של העגלה היו נראים לי קטנים מידי. הם אמרו שהגלגלים מספיק טובים. בקשתי אם בכול זאת ניתן לקנות את העגלה עם גלגלים יותר גדולים. בדקו ואחרי שעה חזרו ואמרו שכן אבל זה יהיה בתוספת תשלום. שלחו את העגלה ואחרי שבוע שמתי לב שהגלגלים נראים רגילים ולא גדולים כפי שחשבתי. התקשרתי לחנות והם אמרו שהגלגלים שקבלתי יותר טובים מאשר הגלגלים באתר. לאחר חודש בערך פגשתי את השכנה שלי והיה לה עגלה בדיוק אותו דבר, שאלתי אותה היכן קנית והיא אמרה באינטרנט באותו אתר שאני קניתי ובמחיר זהה עם גלגלים בדיוק אותו דבר כמו הגלגלים שיש בעגלה שאני קניתי אבל ללא תוספת תשלום. בקיצור, עשו לי תרגיל קטן ו שלחו עגלה עם גלגלים רגילים ולקחו לי יותר כסף .

    כמובן שהתקשרתי והם אמרו שאם אלך לבית משפט אז הם ישלחו עורך דין וזה יעלה לי המון כסף ולא כדאי לי לתבוע אותם. האם כדאי לי לתבוע אותם ? שמעתי גם שהשופטים לא ממש עוזרים לתובעים בגלל שהם עצלנים ותביעות מסוג זה עושות להם כאב ראש והם אוהבים נושאים פשוטים, דיון של כמה דקות בלי לעבוד ולחשוב יותר מידי. אמרו לי שבדרך כלל השופטים לטובת הנתבעים למרות שברור לכולם שהם  נוכלים שמסוגלים למכור את הנשמה בשביל סכומי כסף קטנים

    מה עלי לעשות כדי לתבוע ו לזכות למשפט צדק בבית המשפט לתביעות קטנות מבלי ליפול קורבן לידיים של שופט עצלן שמפחד לעשות משפט צדק?

    • תביעה על הטעייה בגין רכישה באינטרנט
      ליאור חאיק, עו"ד | 26/09/2020 13:36

      היי שוני,

      בתביעות קטנות בדיון עצמו אין ייצוג של עורכי דין ולכן נראה שמנסים ליצור בך חששות מיותרים.

      את יכולה להגיש תביעה קטנה, לטעון שמדובר בהטעיה ולדרוש את ביטול העסקה.

      לגבי העניין של משפט צדק - המשפט לא מכיר במונח צדק. יש דין ויש אמת משפטית. תובע מגיש כתב תביעה, נתבע מגיש כתב הגנה ואחרי שהשופט מעיין בראיות ושומע את הצדדים הוא כותב פסק דין מנומק ומסביר את תוצאת פסק הדין. אין כאן כאמור עניין של צדק. תובע יכול להיות צודק מבחינה מוסרית ולהפסיד מבחינה משפטית ולהפך.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com