הסכם לאישור משכנתא

  • הסכם לאישור משכנתא
    ספא | 26/09/2020 00:29

    חתמתי עם חברה ליעוץ משכנתאות עלחוזה שישיגו לי משכנתה של 250000שקל ל10 שנים בריבית של 10.5%.{מכיוון שאני אחרי הפטר מפשר]תמורת תשלום של 35000 שקל אם ישיגו לי בתנאים האילו .אחרי כמה שבועות החברה שלחה לי מכתב ובו כתוב שהם השיגו לי אישור עקרוני למשכנתא המבוקשת אני באותו זמן מכרתי הדירה שלי כדי שיהיה לי הון אישי.שהגעתי לחברה לחתום כמובן עם היועץ חתמתי באישורו כי הוא עבר על הכל .אבל התברר כי החוזה מדובר על 11.5%ל10 שנים בסכום של 275000 .שאני מקבל מהם רק 250000.השאלה הרשונה שלי האם החוזה שחתמתי עליו חוקי למרות ששלחו לי אישור עקרוני על סכום אחר.ואם כן ואפשר לתבוע האם יש באיזור שלי [חיפה ]עוד מומחה.שנית האם אני חייב לשלם ליועץ המשכנתה את ה35000שקל למרות שלא עשה כמו בחוזה [אני מציין שנתת לו בהתחלה שיק בטחון אבלהודעתי לבנק שלא לפדות אותן]שאלתי האחרונה שחתמתי עם החברה של המשכנתא היה ברור שאשלם עוד סכוםשל 35100שקל עבור פתיחת תיק למרות בחוזה של המשכנתא לא רשום כלום על הסכום אבל הציק שנתתי רשום על שם בחורה שהיתה שמה וכל הזמן הפריעה לי לקרוא החוזה השאלה האם הסכום הזה חוקי למרות שלא כתוב בחוזה תודה

    • הסכם לאישור משכנתא
      ליאור חאיק, עו"ד | 26/09/2020 13:43

      היי,

      בלתי אפשרי להשיב לשאלה בלי לבדוק את ההסכם.

      ההסכם הוא הבסיס החוקי להתקשרות בינך ובין החברה ושם אתה אמור למצוא את התשובות לשאלה, כולל מהן התחייבויות החברה כלפייך.

      באופן כללי, מבלי להתייחס להסכם, אם החברה התחייבה להשיג עבורך תוצאה איקס והשיגה עבור תוצאה Y, מדובר בהפרת הסכם.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com