דייר וזכויותיו בדיור ציבורי

  • דייר וזכויותיו.
    שואל | 25/09/2020 16:55

    שלום
    דייר קשיש המתגורר עם ילדיו בדירה גדולה וביקשו מהם הדיור הציבורי לםנות הדירה לדערה קטנה יותר והדייר לקח עו״ד לדייר יש כמה בעיות בריאות ובניהם דמנציה קלה הם רוצים אישור רפואי על זה וחא הבנו למה?
    האם ייתכן שזה יכול לעזור לו להשאירו בדירה כדייר מוגן? מה ההשערה שלכם לגבי זה יד לציין שהוא דייר וותיק מאוד?
    תודה

    • דייר וזכויותיו בדיור ציבורי
      ליאור חאיק, עו"ד | 26/09/2020 13:40

      שלום

      אם לדייר ישנה דמנציה האישור הרפואי נדרש בשביל להבין האם הוא כשיר מנטלית או שהוא פסול דין וצריך למנות עבורו אפוטרופוס.

      לגבי יתר השאלות קשה להעריך סיכויים מאחר והשאלה כללית וחסר מידע רב. עניין הוותק לא אמור להשפיע יותר מדי ומה שחשוב לבדוק הוא את העילה העומדת מאחורי הדרישה לעבור לדירה קטנה יותר והאם היא עומדת בכללים המחייבים.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • הסבר מפורט אשמח לעצה
        א | 26/09/2020 21:27

        שלום
        אסביר קצת את העניין
        דייר וותיק בדיור ציבורי גר ב2 דירות צמודות עם ילדיו, פתאום הם נתבקשו להחזיר דירה אחת, ההורה קשיש יש לו דמנציה קלה רצו לרכוש את 2 הדירות המאוחדות לא נתנו לו רק אחת , ולא רק זה פתאום גם בלי רכישה בקשו בגלל עודף דיור ציבורי להחזיר דירה אין שום חוב בשכירות, בגלל שפירטנו להם את בעיות הבריאות הם ביקשו אישור רפואי שהוא חולה דמנציה וכו׳ חשבנו כדי שזה יעזור לו כדי שלא יקחו ממנו דירה אחת השאלה היא מה אפשר לעשות עו״ד מנסה לעזור לנו אבל השאלה האם הם ביקשו אישור רפואי כדי לבדוק אם הוא דייר מוגן או שהוא לא כשיר להחליט החלטות ואז יצטרכו להעביר את ההחלטות לאחד הילדים?
        תודה

        • המשך תשובתי.
          ליאור חאיק, עו"ד | 27/09/2020 15:28

          לדעתי וממה שאני מצליח להבין מהמקרה ביקשו אישור רפואי בשביל להבין האם הוא כשיר מנטלית.

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

          • שאלה נוספת.
            א | 27/09/2020 15:33

            שלום
            ומה זה אומר אם הוא כשיר מנטלית ?
            אם הדמנציה קלה ואם הילדים שלו בדירה גרים אתו מאז ומתמיד ויש לו עו״ד שמייצג אותו אז מה הם יבקשו לעשות אחרי האישור במידה שצריך ?
            תודה

            • עוד שאלה
              א | 27/09/2020 16:39

              האם אין סיכון שאולי גם ביקשו כדי לבדוק זכויות על אפשרות להשאיר לו את הדירה? שאולי הוותק שח השנים ובעיות הבריאות מעבר לדמנציה יש לו זכויות שמקיים לו את הזכות כדייר מוגן שאי אפשר לפנות לו דירה ? וגם אם הדמנציה האם עורך דין שמייצג אותו יכול להתמודד במקומו מולם האם הבן שמתגורר עמו צריך להיות האפוטרופוס שלו ? עדיין ען הדמנציה ההורה מבין שהוא לא רוצה לוותר על הדירה בזה הוא צלול יש לו רגש חזק לדירה זה המון שנים הוא רוצה לרכוש אותם
              תודה