הטעיה בדגם נעל

  • רכישת נעליים
    מושית | 25/09/2020 02:56

    שלום

    נתתי לבני כסף לרכישת נעליים. בחנות הנעליים היה דגם אדידוס 350". המוכר אמר לבן שלי שיש לו דגם יותר טוב . אדידידוס 500"."זה רק נראה אותו דבר אבל אם רשום שזה יותר יקר אז זה בטוח יותר טוב".  וצריך לשלם מאה שקלים נוספים מאחר ומדובר בדגם יותר טוב. הבן שלי שילם 600 ש"ח במקום 500 ש"ח. אחרי מספר חודשים הבן שלי רצה לנקות את הנעליים. הוצאנו את הרפידה וראינו שרשום בחלק התחתון מתחת לרפידה, על החלק העליון של הסוליה דגם אדידוס  350". ניסינו לדבר עם בעל החנות וקבלנו תשובה : זה מה שרציתם. דיברנו עם העובד בחנות והוא אמר שהוא לא יודע את הפרטים אבל הוא זוכר שהיה מדבקה על האריזה ועל המדבקה היה רשום דגם אדידוס 500. ולכן הוא לא חושב שבעל החנות יאמין לנו ויחזיר את הכסף. בחשבונית רשמו שהדגם שקנינו  אדידוס 500 . הוא אמר שבעל החנות איש קשה וקמצן שמסוגל לעשות שטויות...

    האם ניתן לתבוע ומה סכום התביעה שצריך לדרוש?

    • הטעיה בדגם נעל
      ליאור חאיק, עו"ד | 26/09/2020 13:31

      היי מושית

      אפשר להגיש תביעה קטנה. עילת התביעה היא הטעייה. הנטל מוטל עליכם בתור תובעים להוכיח הטעיה.  מצד שני צריך לקחת בחשבון שהנעליים היו בשימוש מספר חודשים והאפשרות על ביטול עסקה והשבה אינה ריאלית בנסיבות.

      אפשר להגיש תביעה לביטול עסקה ולתבוע סכום סביר על נזק בלתי ממוני.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • נזק ממוני
        מושית | 27/09/2020 04:13

        שילמנו 100 ש"ח נוספים. זה לא נקרא נזק ממוני?

        • תשלום שיצא מהכיס נחשב לנזק ממוני.
          ליאור חאיק, עו"ד | 27/09/2020 15:27

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com