כדי לא "לנחש" רצוי לפנות קודם כל לבנק לבירור הענין

  • הסדרת משכנתא לאחר פטירה
    רונן | 24/09/2020 15:42

    שלום,

    אני כותב בקשר לדירה של סבתא שלי שנפטרה והמשכנתא שנותרה לה.

    סבתא שלי נפטרה לפני כחודש כאשר נותרה לה משכנתא לתשלום על דירה שחצי ממנה רשומה על שמה. לסבתא שלי יש 3 ילדים כאשר סוכם בעל פה שמחצית הדירה שעל שמה תעבור לבן (שהוא גם הבעלים של החצי שני של הדירה) והבן יהיה גם האחראי לתשלום יתרת המשכנתא.

    כעת קיבלנו מכתב מהבנק בקשר ליתרת המשכנתא כאשר הבנק מבקש לשלוח לו צו ירושה או קיום צוואה כדי לתת פרטים על יתרת התשלום. הבעיה היא שסבתא שלי לא השאירה שום צוואה אלא רק היה סיכום בל פה שכל הילדים מכירים ועומדים מאחוריו.

    כעת השאלה שלי היא איך ניתן להסדיר את העניין מול הבנק ובאופן כללי בקשר לרישום הזכויות של מחצית הדירה שעדיין על שם סבתא שלי.

    האם כל הילדים יכולים ללכת לבנק ולהסביר להם את הסיטואציה או שהבנק חייב מסמך רשמי בכתב? או במידה וזה המצב האם יש להגיש בקשה לצו ירושה לרשם לענייני ירושה כפי שמתואר בקישור הבא :

    https://www.justice.gov.il/Campaign/hadracha/MadrichYerusot/Pages/YerusaAlPiDin.aspx

    ואחרי שיתקבל לפנות לבנק ולטאבו לרישום? איך עושים את זה?

    האם ניתן עצמאית או שחייבים עו"ד בשביל זה?

    תודה על העזרה, רונן

    • כדי לא "לנחש" רצוי לפנות קודם כל לבנק לבירור הענין
      עו"ד מיקי חשמונאי | 29/09/2020 22:18

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      מת"מ -  'בית טופז' קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771; מייל: law@m-law.co.il