דירת עמידר - רישום זכויות וירושה

  • דירת עמידר
    בתיה | 24/09/2020 12:02

    היי..הוריי קנו לפני 20 שנה דירה של עמידר..ניסיתי להוציא אישור נסח טאבו להציג לרוכשים החדשים אבל רושם לי באתר שאין נתונים. ניסיתי לפי גוש וחלקה. ויש לי שאלות :
    האם יש אפשרות לפי תעודת זהות של בני הזוג או אחד מהם ?
    האם ייתכן שהוריי אז בזמנו לא העבירות את הדירה על שמם אלא רק שילמו משכנתא ?
    אם במידה והדירה לא רשומה על שם הוריי..כיצד ניתן עכשיו לרשום כאשר אחד מבני הזוג נפטר..
    האם בגלל שאחד מבני הזוג נפטר כבר זה אומר שהדירה וכל הזכויות יעברו לבן הזוג השני שנשאר בחיים והדירה תהיה רשומה רק על בן זוג אחד ?
    (אם כן..זה קצת בעייתי מבחינת 50% של הנפטר שאמורים להתחלק בין הילדים..מאחר ויש פה גם ילדים מנישואים ראשונים ואין צוואה ואז בם הזוג שבחיים יכול להוריש רק לילדיו ?)
    תודה

    • דירת עמידר - רישום זכויות וירושה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 30/09/2020 13:38

      שלום בתיה,

      יתכן שהדירה איננה רשומה בטאבו אלא רק ברשות מקרקעי ישראל או בעמידר.

      אם הדירה לא נרשמה על שם הורייך יש לברר מדוע וניתן לפעול להשלמת הרישום גם לאחר פטירת אחד מבני הזוג, ובמקרה כזה ירשם חלקו של בן הזוג שנפטר בהתאם לצו ירושה (חצי לבן הזוג הנותר בחיים וחצי יתחלק בין ילדיו בחלקים שווים ביניהם).

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com