פרסום נאצות על שופט

  • האם לקרוא לשופט עבריין בפומבי זה העלבת עובד ציבור?
    נפגע | 17/09/2020 16:49

    האם לקרוא לשופט שזייף פרוטוקול בה הוציא דיברתי ושיקר בהכרעת הדין בכוונה להוציא דיבה(אני לא יכול להוכיח את זה מעבר לבדיקת פוליגרף) עבריין זה העלבת עובד ציבור או שחופש הביטוי מאפשר לי לעשות זאת ובמאזן האינטרסים חופש הביטוי גובר?

    • פרסום נאצות על שופט
      עו"ד אמיר מורשתי | 22/09/2020 12:54

      נפגע יקר, לקרוא לשופט עבריין בפומבי בהחלט יכול להוות עבירה פלילית לא רק של העבלת עובד ציבור כאם עבירה חמורה יותר של זילות בית המשפט בהתאם לסעיף  255 לחוק העונשין הקובע:" . האומר או כותב דבר על שופט או דיין לענין כהונתו בכוונה לפגוע במעמדו, או מפרסם דברי גידוף נגד שופט או דיין כדי להחשיד או לבזות את דרכי השפיטה, דינו - מאסר שלוש שנים, אולם ביקורת כנה ואדיבה לטיב החלטתו של שופט או דיין בדבר שיש בו ענין לציבור לא תהא עבירה לפי סעיף זה." עצתי לך היא ככל ואכן יש לך ראיות על דבריך, היא להגיש תלונה כנגד השופט לנציב קבילות על השופטים ולא להשתלח בשופט בפומבי באופן שמבזה אותו ואת מערכת המשפט. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      • אז הגנות עומדות בזילות בית המשפט?
        איש | 22/09/2020 13:36

        הרי אני אומר את האמת, הוא זייף פרוטוקול ושיקר בהכרעת דין בכוונה להוציא דבתי - זה לשון הרע בכוונה לפגוע מה שהופך אותו לעבריין

        האם ביקורת כנה וחריפה ואמירת אמת זה לא הגנה מספיק טובה?

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 22/09/2020 13:59

          פונה יקר, כשאני אומר ראיות , הכוונה גם לעדויות של אנשים שהיו בדיון ( לרבות עדותו של עו"ד המייצג אותך ככל ואתה מיוצג ). כך או כך, עצתי לך להימנע מהכפשות של השופט וכינויו כעבריין.

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          • איך אני מצרף עדויות של אנשים שהיו בארוע?
            נפגע | 22/09/2020 15:00

            האם הנציג לא יכול לפנות בעצמו לעדים?

            לא ניראה שאני ישיג תצהירים של העורך הדין שלי שהתלוננתי נגדו

            שנית, האם ניתן להתלונן על שופט אם עברו 4 שנים מהארועים? כי אני מבין החוק מאפשר להתלונן עד שנהמ הארוע.

            • המשך תשובה
              עו"ד אמיר מורשתי | 22/09/2020 15:11

              בהתאם לסעיף 18(1) לחוק נציב תלונות הציבור על שופטים ניתן להגיש תלונה על שופט תוך שנה מהיום שעילת התלונה נודעה למתלונן או מיום פסק הדין בעניין ההליך שאליו מתייחסת התלונה או מהיום שעליו נסבה התלונה לפי המאוחר- כלומר אם נודע לך על העניין רק בשנה האחרונה או שפסק הדין בעניינך ניתן בשנה האחרונה, הרי עדיין אתה יכול לפנות לנציב התלונות על השופטים. מבחינת סמכויות הבירור של הנציב, הרי שהוא בהחלט יכול לפנות מיוזמתו לעדים שהיו נוכחים באירוע ולקבל את גרסתם.

              בברכה,

              אמיר מורשתי, עו"ד
              מנהל פורום פלילי

              • מתי אפשר להתלונן? המשך
                נפגע | 22/09/2020 16:08

                עברו 4 שנים מהפסק דין האחרון ,האם אפשר להתלונן עדיין וזה יטופל?

                • המשך תשובה
                  עו"ד אמיר מורשתי | 22/09/2020 16:52

                  ככל וגם עברה יותר משנה מהמועד בו נודע לך על הדבר נשוא התלונה- הרי שלא תוכל כעת להגיש תלונה לנציב התלונות על השופטים

                  בברכה,

                  אמיר מורשתי, עו"ד
                  מנהל פורום פלילי

      • ברור שאין לי ראיות על דברי!
        נפגע | 22/09/2020 13:38

        הרי אין לי מצלמות ניסתרות בעולם בית המשפט שמתעדות את מעשיו של השופט

        אז מה עליי לעשות? איך אני מגיש תלונה לנציבות השופטים והוא יעשה עם זה משהו?