האם ניתן לבקש לחלק חוב בין שני חייבים?

  • שני חייבים בתיק
    קארין | 22/09/2020 01:44

    שלום ,
    אם אני מעוניינת לפנות הליך חדלות פרעון אך בתיקים ישנו חייב נוסף ( הגרוש ) האם מחלקים את החוב בנינו ?
    האם קיים מצב בו הגרוש יצר את החובות ( עסק שהיה רשום על שמי אך הוא ניהל אותו ) האם בית משפט יכול להחליט להוציא אותי מהתיקים ? כמו כן הגרוש לא מתנגד שהחובות יהיו על שמו בלבד

    תודה רבה על המצווה שהנכם עושים תבורכו

    • האם ניתן לבקש לחלק חוב בין שני חייבים?
      עו"ד נילי רובינוב | 04/10/2020 21:27

      שלום וברכה, ככל והחובות נרשמו על שניכם יש לבחון האם בתנאים מול הזוכה אתם חייבים 'ביחד ולחוד', היינו: כל אחד מכם חייב בעצמו את מלוא החוב וגם שניכם ביחד. במקרה שתיארתי - לא יחלקו את החוב ביניכם ואת בהחלט יכולה להיות מחוייבת במלוא החוב. במידה והגרוש יצר את החוב והוא מודה בכך ייתכן ותצליחי להגיע בשל כך להסדר חוב/תוכנית פירעון טובה יותר אבל זה לא פותר אותך מאחריות אחר והיית בעלת החברה /העסק בעת יצירת החוב ויש לך אחריות...

      בברכה,

      נילי רובינוב, עו"ד
      מנהלת פורום פשיטות רגל

      מגדל לוינשטין, דרך מנחם בגין 23, קומה 5, תל אביב
      טלפון: 053-3409278 ; מייל: nilirulaw@gmail.com