קצבת אזרח ותיק (זקנה)

  • קצבת זקנה
    ליאת | 16/09/2020 01:13

    לאמא בת 65 כמעט. יש 3 דירות באחת היא גרה בשניה מתגוררים בני משפחה. איך בעלותה בדירות משפיעים על קצבת הזקנה

    • קצבת אזרח ותיק (זקנה)
      אורנה | 19/09/2020 13:55

      שלום לך,

      האם עבדה או עקרת בית?

      מי שעבדה עד גיל 65 תקבל על כל שנת דחיה 5% תוספת, בשל הכנסות.

      ראי מתוך מבחן הכנסות מעבודה ושלא מעבודה

      אם עקרת בית, היא תקבל קצבת אזרח ותיק בגיל 70

      החל מגיל 70 אין מבחן הכנסות.

      לעיין בכל המידע המצורף מעלה.

      בברכה ושנה טובה.

      • לא הבנתי
        ליאת | 21/09/2020 12:45

        לא הבנתי תשובתך. ומזה שנת דחייה

        • קצבת אזרח ותיק לבת 65
          אורנה | 21/09/2020 14:00

          שוב שלום לך,

          לא השבת לשאלתי, אם היא עובדת או לא עובדת.

          רק מי שעבדה ובגלל הכנסות גבוהות, שלא מזכות בקצבת אזרח ותיק בגיל פרישה (62 לנשים),

          משולמת תוספת עבור כל שנת עבודה על התקופה בה המשיכה לעבוד ולא קבלה קצבת זקנה.

          לעקרת בית משלמים רק בגיל 70.

          בברכה ושנה טובה.

          • מה התשובה
            ליאת | 21/09/2020 14:46

            היא עבדה חלק מהשנים וחלק לא. חלק קבלה קצבת אבטלה וחלק קבלה אבטחת הכנסה. מה התשובה לשאלתי לעיל

            • קצבת אזרח ותיק לאשה שעבדה
              אורנה | 21/09/2020 15:02

              כמה שנים היא עבדה?

              ניתן לבדוק באתר שירות אישי, מה תקופות העבודה שצברה.

              אם צברה לפחות 12 שנות עבודה (144 חודשי עבודה)

              תקבל קצבה בסיסית בלבד.

              על כל שנה מעבר ל-144 חודשים, תתווסף תוספת וותק של 2% בכל שנה בה עבדה.

              ראה מתוך תוספת וותק בקצבת אזרח ותיק
              ממליצה לא להתעכב ולהגיש תביעה לקצבת אזרח ותיק און ליין באתר ביטוח לאומי,

              התביעה תבדק ע"י ביטוח לאומי וישלמו אם היא זכאית לקצבה.

              ראו מתוך הגשת התביעה אזרח ותיק

              בברכה

              • המשך
                המשך | 21/09/2020 15:05

                אני רק רוצה לדעת וזו השאלה מה השפעת נכסים שיש לה על הקצבה

                • נכסים
                  אורנה | 21/09/2020 15:13

                  אם לא מבקשת השלמת הכנסה בקצבת אזרח ותיק, אין משמעות לנכסים שיש בידיה ואינה משכירה אותם.

                  בברכה.