חניה ללא סימון אבני שפה כחולות לסירוגין

  • קובץ מצורף דוח חניה אי הסדרת אגרת חניה, ללא כחול לבן.
    עומר | 31/08/2020 16:16

    שלום רב,

    כותב הודעה זו לאחר שכבר חקרתי את הנושא לעומקו ורגע לפני שאני שולח ערעור.

    איני תושב ירושלים, אך ביקרתי שם לאחרונה.

    נרשם לי דוח לפי סעיף 11א מתוך חוק העזר לירושלים העמדת רכב וחנייתו התשכ"א 1960: "העמדת/החנית את רכבך הנ"ל במקום חניה מוסדר באמצעות כרטיס חניה מבלי לשלם אגרת הסדר בשיעורים הנקובים בתוספת לחוק העזר לירושלים...". מציין כי אכן לא שילמתי עבור החניה.

    בכניסה לרחוב בו נרשם לי הדו"ח אכן קיימים תמרורים 626 ו-439 (כאשר לפי 439 מצוין כי החניה היא בתשלום ועד שעתיים), ומתחת להם פרסום לשתי האפליקציות, פנגו וסלופארק ("בירושלים חונים מהנייד באפליקציה").

    כעת לעיקר: חלק מהרחוב מסומן באבני שפה כחול-לבן, ולאחר מכן מסתיים הסימון ואין סימון כלל.

    אני העמדתי את רכבי באיזור בו אין סימון כלל.

    מתוך בדיקות שעשיתי עולה בקצרה כי:

    1. על פי לוח התמרורים של מדינת ישראל, הודעת התעבורה (קביעת תמרורים), התשע"א - 2010, סעיף 3, הנחיות להצבת תמרור 626:

    "חובה לסמן בסימון 817 (כחול-לסירוגין) את אבני השפה לאורך מקומות החניה המוסדרים ע"פ חוקי העזר העירוניים - כאשר חלה עליהם חובת התשלום - כך שיגדירו במדויק את הקטעים המתאימים.

    לעומת זאת, הסדרי חניה ללא תשלום אין חובה לסמן בסימון 817"

    2. הפטורים לסימון 817 אינם מתקיימים ברחוב בו חניתי (לא הייתה עמדת תשלום במרחק הקטן/שווה 60 מ' מהתמרור וכו'..

    3. הגדיל המחוקק לעשות ובשנת 2012, התשע"ב, העביר הצעת חוק (מס' 107, אשר פורסמה בספר החוקים 2374, עמ' 605) לתיקון פקודת התעבורה של מדינת ישראל, העוסקת בנושא זה בדיוק:

    "בפקודת התעבורה, בסעיף 77(א)(2) בסופו יבוא "ובלבד שלא תתנה חניה בתשלום, אלא אם כן אבני השפה בדרך סומנו לסירוגין בצבע כחול"."

    מעבר לכך, עצם העובדה כי חלק מהרחוב מסומן וחלק לא מבלבלת ומטעה.

    לסיכום, האם אני צודק בטענתי שאין סמכות לרישום הדוח כיוון שתוקף האכיפה על פי התמרור מתקיים רק בסימון כחול-לבן, ולא חניתי בכחול-לבן?

    • חניה ללא סימון אבני שפה כחולות לסירוגין
      יעקבי | 01/09/2020 07:01

      שלום עומר,

      עשית מחקר יפה.

      לעיריה יש סעד בתקנה 19 א' (ב):

      (ב) פטור מסימון דרך לסירוגין בצבע כחול, בדרך שאין בה אבני שפה או בדרך כאמור בתקנת משנה (א)(1) יחול רק אם הציבה רשות התימרור המקומית תמרור 626 או 627 ותמרור 439 או תמרור ס-51 ותמרור 629 הכולל הודעה בדבר חובת התשלום...

      על פי התמונות שצרפת ניתן לראות כי אחר הקטע של אבני שפה כחולות לסירוגין אין אבני שפה כלל.

      זו דעתי.

      • אכן. עם זאת יש התניה לפטור זה שלא התקיימה. דעתך?
        עומר | 01/09/2020 13:21

        הפטור מסימון דרך לסירוגין בצבע כחול, בדרך שאין בה אבני שפה או שאבני השפה עשויות מאבן מעוצבת, יחול רק אם הציבה רשות התימרור המקומית תמרור 626 או 627 – חניה לכלי רכב, ותמרור 439 – תמרור למסר מחייב שאין לגביו תמרור בלוח התמרורים, או תמרור ס-51 – סמל חניה ותמרור 629 הכולל הודעה בדבר חובת התשלום ושעות התשלום או עמדת תשלום, במרחק שאינו עולה על 60 מטר בין תמרור לתמרור, בין תמרור לעמדת תשלום, או בין עמדת תשלום לעמדת תשלום.

        במקרה דנן לא הייתה עמדת תשלום בכל הרחוב.

        מה דעתך?

        • רשימת תנאים
          יעקבי | 01/09/2020 16:07

          שוב שלום עומר,

          שים לב למילים בנוסח:

          ... יחול רק אם... או... או...

          כלומר לא כל התנאים מחוייבים אלא חלקם.

          • מעדכן שהערעור התקבל
            עומר | 20/09/2020 17:30

            הסיבה לקבלת הערעור "חמת הספק"