המנעות מרישום בטאבו

  • המנעות מרישום בטאבו
    מיכאל | 19/09/2020 15:19

    לפני כ-4 שנים אימי, אני, ואחיי, חתמנו על הסכם מתנה לפיהו אחוז מסוים מנכס מקרקעין עובר מאימי לכל אחד מאיתנו (אליי ולשני אחיי). העסקה לא נרשמה בטאבו עד כה והחלק של אימי עדיין רשום על שמה (החלק הנותר בנכס רשום על שם דודתי). מאז החתימה של ההסכם בוצעה הריסה של הבניין הישן וכרגע ישנו בניין חדש בבנייה.
    הכוונה המקורית הייתה לרשום את הנכס כ"בית משותף" ולרשום דירות מסוימות על שמי ועל שם אחיי.

    לפי הסכם המתנה איני זכאי להכנסות מהנכס (למשך 10 שנים לפחות, אולי אפילו עד פטירת אימי) וגם איני רשאי לבצע מכירה למשך 10 שנים ללא הסכמת אימי.

    השאלה היא האם ניתן *לא* לבצע את הרישום על שמי בטאבו לפחות למשך 10 השנים הללו (שני אחיי עדיין ירצו, אני חושב, שהחלק שלהם יירשם על שמם, אבל אולי זה לא ישנה להם מפני שהם גם אינם רשאיים למכור למשך 10 שנים לפחות). אני אסביר מדוע איני רוצה רישום על שמי בטאבו.

    איני רוצה שיבוצע רישום על שמי בטאבו מפני שאני גר בחו"ל כרגע (ומשלם מיסים בחו"ל) ואם הנכס יירשם על שמי זה ייצור לי חובות דיווח מאוד מסובכות בחו"ל בגלל המצב הזה בו הנכס רשום על שמי אבל אימי מקבלת את ההכנסות.

    בתודה מראש,
    מיכאל

    • המנעות מרישום בטאבו
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 21/09/2020 13:39

      שלום מיכאל,

      לא מומלץ לדחות את רישום הזכויות בלשכת רישום המקרקעין אך לא ניתן לחייב אותך לרשום את הזכויות על שמך.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית אמריקה, שדרות שאול המלך 35, תל אביב
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com