פסק הדין שגוי, כיצד לפעול?

  • שופט לטובת הנתבע
    מרצ’לו | 19/09/2020 02:25

    שלום

    בדיון שנערך בבית משפט לתביעות קטנות בעיר רחובות השופט אמר לנתבע בזמן הדיון שהוא לא חייב לענות לשאלות התובעת ובנוסף השופט אמר לנתבע שהוא לא חייב לתת לתובעת רשות לצלם את הראיות שהנתבע הציג בדיון.

    למעשה השופט עזר לנתבע ופעל לטובת הנתבע כפי שעושה עורך דין בתשלום.

    במהלך הדיון בקשה התובעת להציג ראיות והשופט לא נתן לתובעת הזדמנות להציג את ראיות התביעה.

    התובעת בקשה שוב ושוב להציג ראיות והשופט אמר : לא!

    בפסק הדין קבע השופט שאין לתובעת ראיות ופסק 500 ש"ח לטובת הנתבע.

    לפני הדיון, כאשר התובעת נכנסה לבניין ועמדה ליד דלפק השומרים,  הנתבע צץ מתוך חדר המזכירות וצעק כמה מילים לכיוון התובעת למרות שהם מעולם לא נפגשו , ניתן לשער שהנתבע עשה מעקבים אחרי התובעת.

    במהלך החודשים שקדמו לדיון הנתבעת חוותה הטרדות ליד ביתה וחלק מהמטרידים עובדים בבית המשפט בעיר רחובות. המטרידים השמיעו הקלטות של הנתבע ליד החלון של הבית של התובעת, צפרו, זרקו חפצים בפתח הבית ולתוך החצר.

    מספר ימים לפני הדיון השופט התחזה לאדם שרוצה לברר, התקשר לטלפון של התובעת ושאל שאלות מוזרות שקשורות לנתבע :  "האם הוא אדם טוב? ישר? להאמין לו? כדאי לקנות מהנתבע מוצרים? וכ"ו. הנתבעת,  מתוך נימוס וכבוד אמרה שזה לא קשור והכול בסדר.

    מדובר בתביעה שקשורה ברכישת מוצרים מנוכל באינטרנט שמוכר מוצר אחד ושולח ללקוחות מוצר אחר ופחות איכותי אבל המוצר שמקבלים נראה מאוד דומה למוצר שהוזמן ולכן לוקח הרבה זמן עד שמבינים שהמוצר שהתקבל הוא לא המוצר שהזמינו.

    האם מדובר בהליך משפטי רגיל ונורמלי או שברור שנעשה כאן משהו לא תקין?

    מה יכולים לעשות כדי לקבל משפט צדק במדינת ישראל?

    • פסק הדין שגוי, כיצד לפעול?
      ליאור חאיק, עו"ד | 19/09/2020 09:49

      שלום,

      אתה טוען טענות קשות כנגד התנהלות השופט אך הדבר לא מספיק ודרוש הוכחה.

      קשה להאמין שהשופט התקשר אליך לפני הדיון והדבר נשמע בלתי סביר.

      בכל מקרה, דרך המשפטית הנכונה היא להגיש בקשת רשות ערעור על פסק הדין לבית המשפט המחוזי בתוך 15 יום, ככול ויש בידך טענות טובות להפוך את פסק הדין שלגישתך שגוי.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • פסק דין שגוי
        מרצ’לו | 19/09/2020 14:40

        ומה אומר המומחה בעניין ה סיועה שהשופט נתן לנתבע כאשר אמר לו שהוא לא חייב לענות לשאלות של התובעת, שהנתבע לא חייב לתת לתובעת רשות לצלם את הראיות שהנתבע הציג בדיון,  ב עניין  שהשופט לא נתן לתובעת להציג ראיות ?

        • אפשר להתייחס לסוגיה במסגרת בקשת רשות ערעור
          ליאור חאיק, עו"ד | 20/09/2020 14:14

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com