התמודדות עם עדות שקר

  • אלימות במשפחה ועדות שקר
    חווה לוי | 18/09/2020 00:24

    שלום, אמי נחשפה לאלימות מצד אחותה אשר לא נמצאת איתה בקשר. אותה אחות נמצאת בבית הוריהם על בסיס יום יומי והתברר לנו לאחרונה כי בתה מעוניינת להחתים את הסבתא החולה בדימנציה (אין מסמך רפואי המאשר זאת), על העברת הבית לבעלותה כירושה. אמי שהגיעה לבית הוריה לפני מספרר ימים, הותקפה במכות על ידי אחותה על לכדי פינוי באמבולנס ופנייה למשטרה. למחרת, הוגשה תלונה במשטרה ונתגלה לנו כי הוגשה בד בבד גם תלונה כנגד אימי כאשר בטענותיה של האחות ניתנה עדות שקר כי אימי זו שהכתה אותה. כמו כן, האחות השתלטנית הביאה כעדה גם את הסבתא הנמצאת תחת שליטתה אשר טענותיה גם הן עדות שקר. לאחר מכן, קיבלה אימי ללא קשר, זימון לדיון בשל צו הרחקה בכתב ידה של האחות, ובחתימתה של הסבתא החולה בדימנציה. ישנה כאן אלימות ונוכלות. כיצד אפשר להוכיח את חפותה של אימי? חוץ ממסמכים רפואיים.. אשמח לקבל עצה כיצד אפשר להרשיע את אותה אחות?

    • התמודדות עם עדות שקר
      עו"ד אמיר מורשתי | 22/09/2020 13:09

      חווה יקרה, נראה כי אמך זקוקה לייצוג ע"י סניגור פלילי וראוי שאמך תהיה מיוצגת אף בדיון בעניין צו ההרחקה - שם יש הזדמנות לחקור נגדית את האחות- חקירה נגדית אפקטיבית יכולה להוכיח כי האחות משקרת וכי לא ניתן ליתן אמון בעדותה של הסבתא. מקווה שהייתי לך לעזר

      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי